Σοκ για τους συμβασιούχους

Σοκ για τους συμβασιούχους
Ο Άρειος Πάγος μπλοκάρει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Απόφαση κόλαφο για τους συμβασιούχους έλαβε η ολομέλεια του Αρείου Πάγου, απαγορεύοντας τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου

Απόφαση κόλαφο για τους συμβασιούχους έλαβε τη Δευτέρα η ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Ο Άρειος Πάγος έκρινε κατά πλειοψηφία ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως και η μετατροπή σε συμβάσεις αορίστου χρόνου των απασχολούμενων με σύμβαση έργου, ακόμη και αν οι απασχολούμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης.

Το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας κρίνει ότι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων παραβιάζει και τις συνταγματικές επιταγές της ισότητας, της παροχής ίσων ευκαιριών εργασίας σε όλους τους πολίτες, καθώς εισάγονται εξαιρέσεις και διακρίσεις, χωρίς αυτές να επιβάλλονται από λόγους κοινωνικού ή δημοσίου συμφέροντος.  Επιπλέον ο Άρειος Πάγος αναίρεσε αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών που είχαν δικαιώσει συμβασιούχους του ΕΛΓΑ.

Έτσι, ολοκληρώθηκε ο εμπαιγμός των συμβασιούχων, διότι δεν μπορεί να μην γνώριζε η κυβέρνηση πού θα κατέληγε η υπόθεση, όταν προεκλογικά υποσχόταν να λύσει οριστικά το πρόβλημα. Το ήξερε, αλλά η αλήθεια δεν φέρνει ψήφους. Τώρα απλώς θα δηλώσει το σεβασμό της στις αποφάσεις της δικαιοσύνης.


 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα