Στο δρόμο προς το Συνέδριο

Στο δρόμο προς το Συνέδριο
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΕΣ.(EUROKINISSI-Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στα τέλη Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.Πυρά Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

Σταθμό για την επανίδρυση, αυτοοργάνωση και ανανέωση του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου το συνέδριο του Κινήματος, που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2008, καθώς η Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Νίκου Αθανασάκη.

“Σε όλους εμάς, έχουν εναποτεθεί οι προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών και του λαού για μια νέα αρχή,που θα περιλαμβάνει όχι μόνο την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και την εκπόνηση μιας εθνικής στρατηγικής”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος στη γραμματεία της ΚΟΕΣ. Εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ- τους τελευταίους δύο μήνες- ανέδειξε τα πραγματικά αίτια της ήττας του, αλλά και τις προϋποθέσεις επαναφοράς του στην ττροχιά της εξουσίας,συνισταμένη των οποίων είναι η επιστροφή στις αρχές και τις αξίες.

Αναφερόμενος στην κ υβέρνηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την κατηγόρησε ότι καλλιεργεί την αντίληψη της ηττοπάθειας καθώς και ότι δεν διαθέτει σχέδιο για τη χώρα.Ο κ.Παπανδρέου έκανε λόγο για ουσιαστική κατάργηση του ΑΣΕΠ, για διαπραγμάτευση με οποιουσδήποτε όρους της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και της ΔΕΗ ώστε “να καλυφθούν τρύπες” ή να εξυπηρετηθούν “συναλλαγές κάτω από το τραπέζι” και μίλησε για αδιαφάνεια και συγκάλυψη σκανδάλων, καθώς και για επικοινωνιακό χειρισμό του Ασφαλιστικού από μία κυβέρνηση που επί τρισίμιση χρόνια δεν άγγιξε το ζήτημα. Πρόσθεσε ότι δημιουργήθηκε το σκάνδαλο με τα επικίνδυνα ομόλογα το οποίο συνεχίζει να συγκαλύπτεται και έκανε λόγο για ελλείμματα με τα οποία φορτώνονται τα ταμεία,την ίδια ώρα που “ένα δισεκατομμύριο ευρώ δίνονται χαριστικά στην Αλφα Μπανκ”. “Το ΠΑΣΟΚ θα είναι κοντά σε όλους τους αγώνες για τη βιώσιμη προοπτική του Ασφαλιστικού συστήματος”, είπε ο κ. Παπανδρέου. 

Σχολιάζοντας την εσωτερική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Παπανδρέου ζήτησε  ο προσυνεδριακός διάλογος να μην είναι εσωστρεφής διαδικασία, αλλά πολλαπλασιαστής των θέσεων του κινήματος, με απώτερο στόχο την ανανέωση της πολιτικής ζωής.  Επίσης ο κ. Παπανδρέου κάλεσε σε “αλληλοαιματοδότηση” με τα κοινωνικά κινήματα, τα “κλασικά” αλλά και τα νέα, όπως οι ΜΚΟ και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεφύγει από τα συντεχνιακά συμφέροντα, την εξουσιαστική λογική και να αναδείξει νέα στελέχη. Επίσης έκανε λόγο για αισθητικά σύγχρονες υποδομές οι οποίες να αντανακλούν ταυτόχρονα και την αντίληψη ενός δημοκρατικού κόμματος.

“Στις 11 Νοεμβρίου κερδίσαμε την πρώτη μάχη, πρέπει να κερδίσουμε τον πόλεμο για την απελευθέρωση της πατρίδας από την πολιτική ακινησία και την κοινωνική απελπισία”, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

(Πηγή:ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα