Στο Μαξίμου ο Παυλόπουλος

default image

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο κ.Παυλόπουλος μετά το τέλος της συνεργασίας ανέφερε ότι την Πέμπτη κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διαχείριση του 4ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης του οποίου το πιο σημαντικό κομμάτι είναι το ειδικό επιχειρησιακό για τη δημόσια διοίκηση, που για πρώτη φορά υπάρχει σε Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης. “Μπαίνουμε στη φάση εφαρμογής για τη δομή της δημόσιας διοίκησης, της αποκέντρωσης,της τοπικής αυτοδιοίκησης και της απλοποίησης των διαδικασιών”, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, ενώ ανέφερε πως πριν το τέλος του Αυγούστου και ενόψει της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τα προεδρεία της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ για τη διοικητική δομή της χώρας.

“Ο,τι συναποφασίσουμε με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ θα γίνει και με βάση το ειδικο επιχειρησιακό για τη δημόσια διοίκηση”, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών. Μάλιστα σημείωσε πως για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν περιθώρια και προχωρά με την ταχύτητα που πρέπει τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα έπρεπε να εχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια, συμπληρώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ άφησε να περάσει το Γ΄Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης χωρίς ειδικό επιχειρησιακό για τη δημόσια διοίκηση.

Σε ερώτηση για το αν θα μειωθούν οι περιφέρειες είπε ότι όλα θα συζητηθούν στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ. Ερωτηθείς για την τροπολογία για τους συμβασιούχους και την κριτική που ακσκεί το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διευκρίνισε ότι η ρύθμιση αυτή απλώς παρατείνει το χρόνο που λαμβάνεται υπόψη ως μοριοδότηση λόγω προϋπηρεσίας των συμβασιούχων εκείνων που παραμένουν συμβασιούχοι.

“Θα ήταν αντισυνταγματικό να μην συνεχίζεται η μοριοδότηση για όλους εκείνους, έως ότου εκλείψει αυτό το φαινόμενο που δημιουργησε το ΠΑΣΟΚ”, είπε. Ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως επί των ημερών της ΝΔ λύθηκε το πρόβλημα των συμβασιούχων, αφού όλοι όσοι είχαν τις προϋποθέσεις έγιναν αορίστου χρόνου και οι υπόλοιποι μοριοδοτούνται έως ότου εκλείψει εντελώς ο θεσμός. Μάλιστα συμπλήρωσε πως αν σταματούσε η μοδιοδότησή τους θα ήταν άδικο,απαράδεκτο και αντισυνταγματικό. 

“Το ΠΑΣΟΚ ας κοιτάξει τους ανθρώπους αυτούς στα μάτια και ας τους πεί ότι άλλοι μπορούν να μοριοδοτούνται και άλλοι όχι. Ας κοιτάξει πώς προέκυψε το θέμα των συμβασιούχων”, είπε ο κ. Παυλόπουλος. Τέλος σε ερώτηση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών απάντησε ότι “τα έχουμε πει και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα”.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα