Τα είπαν Καραμανλής και Φουάντ Σινιόρα

default image

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα, είχε το πρωί ο πρωθυπουργός ο κ. Καραμανλής, μετά από αίτημα του κ. Σινιόρα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα, είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά από αίτημα του Λιβανέζου πρωθυπουργού.

Ο κ. Σινιόρα ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ενημέρωση που είχε από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, για την πρόσφατη επίσκεψή της στο Λίβανο, καθώς και για τις συνομιλίες που είχε η κ. Μπακογιάννη με τον κ. Σινιόρα και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να συμβάλει μαζί με την ΕΕ στην ενίσχυση της εθνικής κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας του Λιβάνου και διαβίβασε τα αισθήματα αλληλεγγύης της χώρας μας για την απώλεια στρατιωτών από την επίθεση κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο Λίβανο.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε την επιδοκιμασία της Ελλάδας στις προσπάθειες της κυβέρνησης του Λιβάνου για την εμπέδωση της ασφάλειας και τη σταθερότητα στη χώρα και τόνισε ότι ο εθνικός διάλογος είναι κομβικής σημασίας, προκειμένου να εκτονωθούν οι εντάσεις και να επιτευχθεί πολιτική κατανόηση.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα