Τελευταία αντίο στους 2 πιλότους

Τελευταία αντίο στους 2 πιλότους
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΗΔΕΙΑ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΟΪΛΙΔΗ (ΠΙΛΟΤΟΣ ΚΑΝΑΝΤΕΡ) MotionTeam

Στη Θεσσαλονίκη κηδεύτηκαν οι χειριστές του Canadair που συνετρίβη τη Δευτέρα στην Εύβοια, στη μάχη με τις φλόγες

Στη Θεσσαλονίκη γράφτηκε ο τραγικός επίλογος  του δυστυχήματος στα Στύρα Ευβοίας με την κηδεία των 2 χειριστών του Canadair που συνετρίβη κατά τη διάρκεια της μάχης με τη φωτιά το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι δύο πιλότοι κηδεύτηκαν με διαφορά μιας ώρας. Στο Ιερούς Ναούς Αγίου Νικολάου Θέρμης κηδεύτηκε ο ο 34χρονος σμηναγός Δημήτρης Στοϊλίδης. Τον επικήδειο του έμπειρου (είχε 1.415 ώρες πτήσης) πιλότου και πατέρα δύο μικρών παιδιών εκφώνησε ο αντισμήναρχος Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος,δηλώνοντας για τον εκλιπόντα ότι υπερέβαλε εαυτόν για να σώσει από τις φωτιές, τις ζωές και τις περιουσίες συμπολιτών του.

Στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος έψαλε την εξόδιο ακολουθία για τον 28χρονο υποσμηναγό Γιάννη Χατζούδη. Ο κ. Άνθιμος δήλωσε πως η ελληνική πολιτεία οφείλει ευγνωμοσύνη και τιμή στους δύο πιλότους που με ηρωισμό και αυτοθυσία πέρασαν από την επίγεια στην πνευματική ζωή.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν στις κηδείες οι υφυπουργοί Εθνικής Αμυνας, Βασίλης Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαμπρόπουλος,από την αντιπολίτευση παρέστη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου,καθώς επίσης βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης,αξιωματικοί του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας.

Στεφάνια έστειλαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Καλαντζής, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, το ΚΚΕ, η Π.Γ. του Συνασπισμού Θεσσαλονίκης, ο Επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτης Φούρλας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας, βουλευτές, Αρχηγοί ΓΕΣ, ΓΕΕΘΑ, οι Ενώσεις Χειριστών Πολεμικής Αεροπορίας και Πυροσβεστικού Σώματος, διοικητές και προσωπικό των σωμάτων στρατού, αεροπορίας και ναυτικού.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα