Τέσσερις ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του Κωνσταντινέα

Τέσσερις ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του Κωνσταντινέα
Ο Πέτρος Κωνσταντινέας Eurokinissi

To Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας επέβαλλε ποινές σε τέσσερις από τους κατηγορούμενους για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα.

Οι 4 από τους 8 κατηγορούμενους κρίθηκαν την Παρασκευή ένοχοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Καλαμάτα – Πάμισος.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της “Ελευθερίας” το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο, έναν 37χρονο και έναν 38χρονο, σε 8 μήνες φυλάκιση τον καθένα με τριετή αναστολή για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ έναν 26χρονο και έναν 27χρονο τους καταδίκασε σε 5 μήνες φυλάκιση τον καθένα με τριετή αναστολή, για απλή συνέργεια στην επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Νωρίτερα την ενοχή τους είχε προτείνει και η εισαγγελέας, καθώς τόσο ο βουλευτής όσο και δύο μάρτυρες οι οποίοι είναι φίλοι του και είδαν τι έγινε αφού έφυγαν μαζί από το γήπεδο, τους είχαν κατονομάσει με σιγουριά στις καταθέσεις τους στο δικαστήριο ότι έσπρωξαν, έβρισαν και χτύπησαν (σ.σ. οι δύο χτύπησαν ενώ οι άλλοι δύο συμμετείχαν στον όχλο και έβρισαν) τον Π. Κωνσταντινέα.

Πάντως οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν άπαντες τη συμμετοχή τους ενώ επιβεβαίωσαν ότι όλα ξεκίνησαν γιατί κάποιος από το πλήθος φώναξε “προδότες, ξεπουλήσατε τη Μακεδονία”. Θυμίζουμε ότι η επίθεση στον Π. Κωνσταντινέα έγινε μπροστά σε στέκι των οργανωμένων οπαδών “Bulldogs” της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καλαμάτας (“Μαύρη Θύελλα”), στην οδό Καλλιπατείρας.

Ο ίδιος ο Π. Κωνσταντινέας περιγράφοντας το περιστατικό μίλησε για απρόκλητη επίθεση, που τον έκανε να σαστίσει. Είπε ότι τον έσπρωχναν και έβριζαν χυδαία ενώ βρέθηκε ξαφνικά περικυκλωμένος από 5-6 άτομα. Σε κάποια στιγμή αντιλήφθηκε μάλιστα έναν ο οποίος βιντεοσκοπούσε όλο αυτό και ο βουλευτής πήγε να πάρει το τηλέφωνο, φοβούμενος ότι θα το ανέβαζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τον γελοιοποιήσουν.

Οι κατηγορούμενοι πάντως αρνήθηκαν και οι 8 ότι είχαν την παραμικρή συμμετοχή. Επιβεβαίωσαν πάντως ότι ο Π. Κωνσταντινέας περνούσε με το σκούτερ του και σταμάτησε όταν κάποιοι φώναξαν από το πλήθος συνθήματα για ξεπούλημα της Μακεδονίας. Επίσης, επιβεβαίωσαν και το περιστατικό με το κινητό τηλέφωνο αλλά κανένας δεν ήξερε ποιος ήταν αυτός ο οποίος τραβούσε το βίντεο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα