Το μπαλάκι στην κυβέρνηση ρίχνει η ΟΛΜΕ

default image

Πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την παραποίηση βαθμών σε γραπτά των αγγλικών ρίχνει η ΟΛΜΕ

Πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την παραποίηση βαθμών σε γραπτά των αγγλικών σε βαθμολογικό κέντρο της Θεσσαλονίκης επέρριψαν οι ΕΛΜΕ της πόλης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα με αφορμή τη δίωξη οχτώ εκπαιδευτικών, μετά την έκδοση του πορίσματος της ΕΔΕ.

Τα συνδικαλιστικά όργανα ζήτησαν από το υπουργείο Παιδείας να σταματήσει η δίωξη των εκπαιδευτικών, ενώ εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους – νομική και ηθική – στους συναδέλφους τους. “Είναι πρόκληση να διώκονται με την τυπική αντίληψη δικαιοσύνης οι δύο συνάδελφοι που υπερασπίστηκαν ένα δημόσιο αγαθό. Στο πρόσωπό τους διώκεται όλος ο κλάδος” είπε ο πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ οι Κώστας Μανιάτης και Γρηγόρης Καλομοίρης έκαναν λόγο για στοχευμένη επιχείρηση ναρκοθέτησης του αδιάβλητου των πανελλαδικών εξετάσεων και βιαστικής συγκάλυψης του σκανδάλου από το υπουργείο Παιδείας, με στόχο τα πολιτικά οφέλη. “Χρησιμοποιήθηκαν οι εξετάσεις για εκλογικό όφελος της κυβέρνησης. Υπήρχε η γραμμή για εύκολα θέματα φέτος και υψηλές βαθμολογίες για να μην υπάρξει κατακραυγή από τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών εξαιτίας του βαθμολογικού ορίου του 10 στις εξετάσεις” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.

Οι δύο καταγγέλλουσες εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι έπραξαν το καθήκον τους, αν και γνώριζαν τις συνέπειες, για να προασπίσουν το κύρος της δημόσιας εκπαίδευσης και να αποκαταστήσουν την αξιοπρέπειά τους. Οι ΕΛΜΕ ζήτησαν από τους εκπαιδευτικούς να μην εκτελούν “παράνομες εντολές του υπουργείου” και να “καταγγέλλουν οποιαδήποτε περιστατικά απειλών”. Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης καλεί την υπουργό Παιδείας να δώσει πειστικές απαντήσεις για όσα συνέβησαν, ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση ώστε να αποκαλυφθούν οι ένοχοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα