Το εντυπωσιακό πάρκο του Πηνειού – Προχωρά ο σχεδιασμός του

Το εντυπωσιακό πάρκο του Πηνειού – Προχωρά ο σχεδιασμός του

Πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο ανάπλασης, με σκοπό τη συνολική ένταξη του ποταμού στον ιστό της Λάρισας. Το έργο εντάσσεται προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Leader.

Υπέρ της αποδοχής απόφασης ένταξης – χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο«ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΗΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΕΡΨΙΘΕΑ» στο Πρόγραμμα ΠΑΑ 2014 -2020 – ΜΕΤΡΟ 19: «CLLD – LEADER» , ψήφισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό συμβούλιο Λάρισας.

Σύμφωνα με το larissanet.gr πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο ανάπλασης που περιλαμβάνει ήπιας μορφής παρεμβάσεις στον Πηνειό ποταμό, με σκοπό τη συνολική ένταξη του ποταμού στον ιστό της πόλης της Λάρισας.

Το έργο εντάσσεται προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Leader ώστε να ξεκινήσουν τα έργα στην παραποτάμια περιοχή με επίκεντρο σε πρώτη φάση την περιοχή της Τερψιθέας.

Το συνολικό σχέδιο περιλαμβάνει έργα φωτισμού, κατασκευής και σύνδεσης ποδηλατοδρόμων, περιπατητικών διαδρομών, καθιστικών σημείων, ξύλινων κατασκευών για τους λάτρεις του ψαρέματος, ενός χώρου εκδηλώσεων και ενός εκπαιδευτικού – ερευνητικού αγροτικού πάρκου, χαμηλή φύτευση και συνολική διαμόρφωση των χώρων.

Επί της ουσίας όπως τονίστηκε πρόκειται για ήπιες παρεμβάσεις στην κοίτη του Πηνειού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα