“Ξαναγράφεται” το βιβλίο της Στ’ Δημοτικού

“Ξαναγράφεται” το βιβλίο της Στ’ Δημοτικού
"Μασάει" το βιβλίο της ΣΤ' η Μαριέττα Γιαννάκου MotionTeam

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", η υπουργός Παιδείας αλλάζει ριζικά το βιβλίο της ΣΤ' Δημοτικού, με εντολή του πρωθυπουργού

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα”, η υπουργός Παιδείας θα αλλάξει ριζικά την ύλη του βιβλίου της ΣΤ’ Δημοτικού, με εντολή μάλιστα του πρωθυπουργού. Το βιβλίο από την πρώτη στιγμή συγκέντρωσε πυρά από πολλούς και διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους, και χαρακτηρίστηκε αντιεπιστημονικό, προσανατολισμένο ιδεολογικά και γεμάτο ιστορικές ανακρίβειες. Όλοι θυμούνται τη φασαρία που προκάλεσε η φράση “Συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης” που αναφερόταν στη Μικρασιατική καταστροφή και στο δραματικό εκτοπισμό των Ελλήνων της Σμύρνης το 1922.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ότι αυτό που βάρυνε στην απόφαση του πρωθυπουργού, ήταν το πολιτικό κόστος και οι μεγάλες αντιδράσεις που είχε προκαλέσει το βιβλίο στα στελέχη και τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας και γενικότερα του συντηρητικού χώρου. Όπως λέγεται χαρακτηριστικά, το βιβλίο κόστισε περισσότερο στην κυβέρνηση ακόμα και από το σκάνδαλο με τα ομόλογα. Πάντως, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ της Ρηγίλλης, θεωρούν βέβαιο πως η διόρθωση του βιβλίου θα κατευνάσει τους οπαδούς της παράταξης.

Επίσης με αυτή την ενέργεια η κυβέρνηση προσπαθεί να χαϊδέψει τ’ αυτιά της ακροδεξιάς και να διακόψει τυχόν διαρροές προς το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη. Ο κ. Καραμανλής αναμένεται να έχει μια τελευταία συζήτηση με την κα Γιαννάκου για να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες και τις επόμενες ημέρες θ’ ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τις αλλαγές και τις διορθώσεις.

(Πηγή: “Το Βήμα”)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα