Ξεχείλισε η οργή

Ξεχείλισε η οργή

Εικοσιτετράωρη απεργία και ολιγόωρη κατάληψη στα γραφεία του ΟΛΠ πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι οργισμένοι εργαζόμενοι στη ζώνη του Περάματος

 Οι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος εξέφρασαν την οδύνη τους για το θάνατο των δύο συναδέλφων τους, τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενόπλοιο. Το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Πειραιά και κατέληξαν στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένου Πειραιώς, τα οποία κατέλαβαν για λίγες ώρες. Αφορμή αποτέλεσε η πληροφορία ότι ο ΟΛΠ έστειλε εξώδικο ζητώντας να απομακρυνθεί το μνημείο που έχει ανεγερθεί στο Πέραμα και αφορά εργάτες, που έχασαν τη ζωή τους σε αντίστοιχα δυστυχήματα. Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΛΠ την Τετάρτη.

Σημαντικά ερωτήματα για την ασφάλεια στο Πέραμα προκύπτουν μετά και τη νέα τραγωδία καθώς οι εργαζόμενοι επιμένουν ότι τα μέτρα παραμένουν ελλιπή. 

* Στην πορεία των εργαζόμενων της Ζώνης, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, όταν ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, προκάλεσε τους διαδηλωτές, οι οποίοι απώθησαν τελικώς τους αναρχικούς.

Ρουσόπουλος: Υπάρχει θεσμικό πλαίσιο προστασίας

Όταν έχουμε δύο θανάτους δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν ακούμε” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Συμπλήρωσε όμως ότι έχει δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο προστασίας, το οποίο τηρείται. Ανέφερε δε ότι  το πρώτο εξάμηνο 2007 έγιναν 482 προληπτικοί έλεγχοι, σημειώθηκαν 50 διακοπές εργασιών πλοίων και επεβλήθησαν 19 υψηλά πρόστιμα.

Γιακουμάτος: Οι ευθύνες θα αποδοθούν

Τη δέσμευση ότι όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν, έδωσε ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δήλωσε ότι σε τέτοια τραγικά ατυχήματα ο καθένας πρέπει να συναισθάνεται τις ευθύνες που του αναλογούν,  να μην προτρέχει και να μην λαϊκίζει με ελαφρά τη συνείδηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου,  είχε διενεργηθεί έλεγχος στις 11 και 12 Ιουλίου 2007 στο συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο, διαπιστώθηκαν ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας και είχαν γίνει αυστηρές υποδείξεις στους υπευθύνους ώστε να συμμορφωθούν. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος υπενθυμίζει τέλος τα πέντε θύματα στο δυστύχημα του 2001 και ζητά, όσοι τώρα σπεύδουν να εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά το συμβάν, να σιωπήσουν και να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Ευθυμίου: Διαλύεται το κράτος

Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος έκανε λόγο για διάλυση των στοιχειωδών λειτουργιών του κράτους. Υπενθύμισε δε ότι ο Γιώργος Γεννηματάς το 1987, για πρώτη φορά προσδιόρισε ότι τουλάχιστον δύο φορές θα πηγαίνει η Επιθεώρηση Εργασίας στην Ζώνη ενώ από το 1998 το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε  τους καθημερινούς ελέγχους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα