Στα επαγγελματικά 'ρολόγια' στρέφονται οι εταιρείες ρεύματος

Στα επαγγελματικά 'ρολόγια' στρέφονται οι εταιρείες ρεύματος

Μετά την ανάπτυξη που υπήρξε στη Μεσαία Τάση των μεγάλων καταναλώσεων, το επόμενο διάστημα οι ιδιωτικές εταιρείες που ανταγωνίζονται τη ΔΕΗ θα ξεδιπλώσουν προγράμματα και προσφορές για τα επαγγελματικά και οικιακά "ρολόγια"

Στασιμότητα καταγράφεται τον Οκτώβριο, όσον αφορά τα μερίδια που απέκτησαν οι εναλλακτικοί προμηθευτές ρεύματος, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους όγκους πωλήσεων. Κι αυτό παρότι  οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ έφεραν μέσα στο μήνα στο «χαρτοφυλάκιό» τους περί τους 10.000 καινούργιους πελάτες, σχεδόν αποκλειστικά από τη Χαμηλή Τάση.

Όπως εξηγούν στελέχη της αγοράς, η Μέση Τάση, η οποία έχει τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, τράπεζες, νοσοκομεία κ.λπ. και εν γένει πολύ υψηλές καταναλώσεις στήριξε μέχρι σήμερα κατά κύριο λόγο την ραγδαία αύξηση των μεριδίων των εναλλακτικών προμηθευτών στα επίπεδα του 12%. Ωστόσο τώρα πλέον έχει σχεδόν κορεστεί. Ο ανταγωνισμός μάλιστα σε μεγάλο βαθμό έχει μεταφερθεί στο εσωτερικό των εναλλακτικών προμηθευτών (πολλοί πελάτες μετακινούνται από τη μία ιδιωτική εταιρεία στην άλλη).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι εναλλακτικοί να στρέφονται στη λιανική της Χαμηλής Τάσης και ιδίως στα επαγγελματικά «ρολόγια» που έχουν καλύτερα περιθώρια. Ωστόσο η Χαμηλή Τάση δεν αθροίζει εύκολα όγκους πωλήσεων, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του Οκτωβρίου που δημοσιοποίησε προ ολίγων ημερών ο αρμόδιος Λειτουργός της αγοράς.

ADVERTISING

Σε κάθε περίπτωση η μεγάλη «μάχη» θα δοθεί κατά το επόμενο διάστημα στις συνδέσεις της Χαμηλής Τάσης. Παρά την συμβολαιοποίηση ποσοτήτων φθηνού ρεύματος από όλες τις εταιρείες προμήθειας μέσω της πρώτης δημοπρασίας NOME που πραγματοποιήθηκε ήδη, οι εταιρείες δεν έχουν αναπτύξει δυναμικές κινήσεις προώθησης. Αυτό αναμένεται να συμβεί το επόμενο διάστημα πυροδοτώντας τον ανταγωνισμό, παρά το γεγονός ότι τα περιθώρια μεγάλων μειώσεων σε σχέση με τα (μειωμένα κατά 15% στους καλοπληρωτές) τιμολόγια της ΔΕΗ είναι περιορισμένα.

Τις επόμενες ημέρες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν νέα διαφημιστικά προγράμματα και νέα πακέτα προσφορών από κάποιες τουλάχιστον από τις εταιρείες.

Ας σημειωθεί ότι τo συνολικό μερίδιο των εναλλακτικών προμηθευτών έφτασε τον Οκτώβριο το 12,01% έναντι 11,93% το μήνα Σεπτέμβριο. Αντίστοιχα η ΔΕΗ συγκεντρώνει μερίδιο αγοράς που φτάνει το 87,99% ( 55,78% στην Χαμηλή Τάση, 17,8% στη Μέση και 14,62% στην Υψηλή).

Τα ποσοστά των επτά μεγαλύτερων ιδιωτικών ενεργειακών ομίλων διαμορφώνονται ως εξής:

ΗΡΩΝ: 3,08% (0,79% στη Χαμηλή Τάση και 2,29% στη Μέση)

PROTERGIA: 3,01% (0,77% στη Χαμηλή Τάση, 2,24% στη Μέση)

ELPEDISON: 2,51% (1,07% στη Χαμηλή Τάση, 1,42% στη Μέση και 0,02% στην Υψηλή)

NRG Trading: 0,95%  (0,23% στη Χαμηλή Τάση και 0,72% στη Μέση)

VOLTERRA: 0,83%  (ολόκληρο στη Μέση Τάση)

WATT + VOLT: 0,66%  (0,57% στη Χαμηλή Τάση και 0,09% στη Μέση)

GREEN: 0,47%  (0,24% στη Χαμηλή Τάση και 0,23% στη Μέση).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ
SHARE:

24Media Network