Η κάνναβη, ο Άδωνις και το κυνήγι του Μαραβέγια

Εκ νέου στον αφρό οι υποκλοπές, ο Άδωνις Γεωργιάδης νομοθετεί ξανά για την φαρμακευτική κάνναβη ενώ αναζητούνται τα ίχνη στην υπόθεση των 4,2 εκατομμυρίων της συζυγικής επιδότησης του Κώστα Μαραβέγια

Πάμε για φιάσκο μέγα;

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας, σήμερα, όπως μας θύμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα μιλήσει σε σχετική εκδήλωση στο Ζάππειο. Από ότι φαίνεται όντως η ψυχική υγεία του πολιτικού κόσμου θα …δοκιμαστεί συνολικά. Ιδίως αν επανέλθει στην ατζέντα η πρόθεση της κυβέρνηση να κάνει μυστική συνεδρίαση της Βουλής για το πόρισμα της Εξεταστικής για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην επιλογή αυτή θα μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά …φιάσκα στην μεταπολίτευση.

Φανταστείτε συνεδρίαση κλειστή που θα μετέχουν μόνον βουλευτές της Ν.Δ (άντε και της Ελληνικής Λύσης) μια και αποκλείεται να νομιμοποιήσουν την διαδικασία τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ήδη άλλωστε μια τέτοια στάση προδιαγράφεται από όλα τα επιτελεία.

Φανταστείτε επίσης να μετράμε το ποιος θα πάει και ποιος δεν θα πάει. Γιατί είναι βέβαιο ότι δεν θα μετάσχει σύσσωμη η Κ.Ο της Ν.Δ. Οι απουσίες θα έχουν κάτι παραπάνω από ουσιαστικό νόημα.

Πάντως σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα «σπάσουν» το περίφημο απόρρητο και θα δημοσιοποιήσουν τα πορίσματά τους, η «πορισματικές εκθέσεις» όπως είναι τα πιο σωστό. Αναμένουμε με ενδιαφέρον, ενώ η προθεσμία για την κατάθεση του πορίσματος της γαλάζιας πλειοψηφίας, λήγει την Παρασκευή 14 Οκτώβρη.

Η κάνναβη κι ο Άδωνις…

Με ενδιαφέρον αναμένονται στην Βουλή τα σχόλια των κομμάτων για τις ρυθμίσεις σχετικά με την φαρμακευτική κάνναβη, που προωθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τα σχετικά άρθρα περιέχονται στο νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα και οφείλουμε να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης νομοθετεί για έναν επενδυτικό χώρο που στο παρελθόν είχε αποκηρύξει.

Οι λόγοι της αλλαγής διάθεσης ίσως πρέπει να αναζητηθούν και στα πρόσωπα που εμπλέκονται επιχειρηματικά σε αυτή την ιστορία. Όπως ο πρώην επικεφαλής της Novartis Γιάννης Φρουζής. Επ’ αυτού άλλωστε πριν μερικούς μήνες είχε δημοσιεύσει ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ το News 24/7. Μάλλον αξίζει τον κόπο να ξαναδιαβαστεί.

…κι ολίγον Καρανίκας.

Δεν μπορούμε πάντως να μην καταγράψουμε και την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη όταν μνημονεύθηκε η στάση που είχε τηρήσει στο παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως γιατί «επιστράτευσε» ένα πρόσωπο που στο παρελθόν έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις από την Ν.Δ. Τον Νίκο Καρανίκα.

Πιο συγκεκριμένα (στην συζήτηση που έγινε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου) ο βουλευτής Γιάννης Σαρακιώτης σχολίασε πως ο οι επνεδύσεις στην κάνναβη από τον υπουργό Ανάπτυξης «σήμερα έχει πάψει να θεωρείται μπάφος, όπως μας ενημέρωνε ο κύριος Γεωργιάδης, όταν το Σύριζα νομοθέτησε και έφερε τις πρώτες επενδύσεις στον συγκεκριμένο κλάδο». Θύμισε μάλιστα την ατάκα του Άδωνι πως «ο μπάφος πάει πακέτο με την ιδεολογία και την εικόνα της κυβερνήσεως Σύριζα».

Μαραβεγιάδα

Η «υπόθεση Μαραβέγια» και τα περίφημα 4,2 εκατομμύρια του αναπτυξιακού που εγκρίθηκαν στο όνομα της συζύγου του βουλευτή της Ν.Δ δεν φαίνεται να εγκαταλείπεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ιστορία φαίνεται όχι μόνον να έχει πολλές πλευρές αλλά να έχει αφήσει και αρκετά «ίχνη» τα οποία «ιχνηλατούν» και ψάχνουν εξονυχιστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση. Το ερώτημα που φαίνεται να απασχολεί είναι αν εκτός από ηθική πλευρά αυτή η ιστορία έχει και νομικά «παρατράγουδα». Φυσικά το βασικό «γαλάζιο» επιχείρημα είναι πως δεν εκταμιεύθηκε ούτε ένα ευρώ, εφόσον τελικά δεν πραγματοποιήθηκε η επένδυση το οποίο είναι αρκετά ισχυρό και «κόβει» τους δρόμους προς …το εδώλιο.

Από την άλλη όμως, αυτοί που γνωρίζουν, βλέπουν μία εμμονή στην κυβερνητική πλευρά να μιλά για «προέγκριση» του (διόλου ευκαταφρόνητου) ποσού και όχι για έγκριση. Ίσως – λένε οι ίδιες πηγές- γιατί μια έγκριση ενός τέτοιου ποσού, συνιστά από μόνη ένα είδος … «περιουσιακού στοιχείου». Τέτοιου που όποιος το διαθέτει μπορεί να το βγάλει στην αγορά και να αναζητά συνεταίρους και επενδυτές. Έτσι ώστε στο τέλος να βρεθεί με ένα σημαντικό ποσοστό σε μία επένδυση για την οποία δεν θα έχει ξοδέψει ούτε ένα ευρώ.

Για την φέτα …στην Ουρουγουάη

Να εξηγήσει τις διαφορές της ελληνικής φέτας και του λευκού τυριού της Δανίας που παρουσιάζεται ως φέτα, θέλησε ο βουλευτής της Ν.Δ Μάξιμος Χαρακόπουλος. Λογικό μια και βγαίνει στην αγροτική Λάρισα. Το περίεργο της υπόθεσης έχει να κάνει με το ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην ….Ουρουγουάη και μάλιστα στο κοινοβούλιο της μικρής αυτής χώρας της Νοτίου Αμερικής.

Σε εκδήλωση στην πρωτεύουσα, Μοντεβιδέο, ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε στους παραβρισκόμενους πως «θα ήθελα να εφιστήσω την προσοχή σας είναι η εξαπάτηση που υφίστανται οι καταναλωτές της Ουρουγουάης με δανικής προέλευσης τυρί από αγελαδινό γάλα που πωλείται ως φέτα. Η φέτα είναι αναγνωρισμένη από τη ΕΕ ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα με αυστηρές προδιαγραφές και καμία χώρα εντός ΕΕ δεν μπορεί να διακινήσει τυρί ως φέτα».

Τώρα τι κατάλαβαν οι Ουρουγουανοί…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα