Η Κεραμέως που “κρέμασε” τον υπηρεσιακό και η “αντι-παραλία”

Όταν ο Μητσοτάκης βάλει εναντίον των τριήμερων αποδράσεων και η πρώην υπουργός Παιδείας "δεν ξέρει τίποτε για το φόνο" με την Τράπεζα Θεμάτων

Θα τα δούμε όλα

Είναι βέβαιο πως όλα θα τα δούμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Όσοι περίμεναν πως το απρόσμενο αποτέλεσμα της Νέας Δημοκρατίας στις 21 Μαΐου είναι η μόνη έκπληξη, τελικά έκαναν λάθος.

Εξίσου μεγάλη έκπληξη είναι να …εναντιώνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παραλία! Προφανώς η ανησυχία του πρωθυπουργού για την «χαλαρή ψήφο» του καλοκαιριού τον οδήγησε στην δήλωση: «Μην πάτε στην παραλία στις 25 Ιουνίου. Μη θεωρήσετε ότι αυτή η εκλογική μάχη έχει κριθεί».

Πράγμα περίεργο να το ακούς από έναν πρωθυπουργό που συνδέθηκε με φωτογραφήσεις στα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης και θρυλικός για τα καλοκαιρινά του τριήμερα όπου πήγαινε για κολύμπι.

Όπως και να ‘χει …πρόβλημα

Δεν λέμε γρήγορα τα αντανακλαστικά της Νέας Δημοκρατίας για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις στα Λύκεια. Απέδωσε το πρόβλημα σε επίθεσή χάκερς και (ως εκ θαύματος) φάνηκε η αιτιολογία αυτή να πείθει τα δελτία ειδήσεων!

Μόνο που ακόμη και αν όντως κάποια σκοτεινά κέντρα ψηφιακής τρομοκρατίας για άγνωστους λόγους αποφάσισαν να «την πέσουν» κατά το κοινώς λεγόμενο στις προαγωγικές του λυκείου η Νέα Δημοκρατία είναι και πάλι εκτεθειμένη. Προφανώς το σύστημα που παρέδωσε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν ήταν προετοιμασμένο για κάτι τέτοιο. Όπως ο κρατικός μηχανισμός δεν ήταν προετοιμασμένος για τα χιόνια, τις φωτιές και άλλες «ασύμμετρες απειλές».

Τον κρέμασε

Ειδικά πάντως για την Νίκη Κεραμέως φρόντισε να …κρεμάσει κανονικότατα τον νυν υπηρεσιακό υπουργό Παιδείας και πρώην πρύτανη Χρήστο Κίττα. Όπως ανέφερε όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή γιατί κατέπεσε η βάση απάντησε: «Θεσμικά μην με ρωτάτε δεν είμαι υπουργός» σημειώνοντας πως η Τράπεζα Θεμάτων «λειτουργεί τρία χρόνια κανονικότατα» και ότι «δεν μπορώ να σας πω περισσότερα».

Επιτυχία Νικήτα

Αν μη τι άλλο αξιοπρόσεκτη η επιτυχία του Νικήτα Κακλαμάνη στην χθεσινή εκλογή προεδρείου της Βουλής, λίγες ώρες πριν αυτή διαλυθεί. Ήταν ο μόνος που δεν συγκέντρωσε καμία αρνητική ψήφο!

Εκλέχθηκε στην θέση του Α’ Αντιπροέδρου με 296 ψήφους σε 296 βουλευτές. Σε αντίθεση με τους συν-υποψηφίους του από την Νέα Δημοκρατία Χαράλαμπο Αθανασίου και και Θανάση Μπούρα που πήραν δύο ψήφους λιγότερους. Όσους δηλαδή και η Μερόπη Τζούφη του ΣΥΡΙΖΑ. Στους 291 έφθασε ο Γιώργος Λαμπρούλης του ΚΚΕ και στους 290 ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Προφανώς το αποτέλεσμα αυτό δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο. Είναι όμως μία αναγνώριση της πολιτικής συμπεριφοράς του Νικήτα Κακλαμάνη που εκλέχθηκε στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας. Κι όταν λέμε για «πολιτική συμπεριφορά» εννοούμε προφανώς το ότι δεν πολιτεύεται με «κουτάκια» και δεν διστάζει να μιλά για τα κακώς κείμενα. Είτε αφορούν τους άλλους, είτε το κόμμα και την κυβέρνησή του.

Αυτοί ξέρουν

Η αλήθεια είναι πως μπορεί στην Ελλάδα τα κόμματα (ανεξαιρέτως) να μην μπορούν να διακρίνουν πλέον τις τάσεις του εκλογικού σώματος. Φαίνεται όμως να ξέρουν πολύ καλά τι έχει στο μυαλό του ο …Ερντογάν.

Αν κρίνει κανείς από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων τους στα τηλεοπτικά δρώμενα ξέρουν πολύ καλά τι θα κάνει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Τουρκίας την επόμενη μέρα. Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για ένα πρόσωπο που διεθνώς χαρακτηρίζεται απρόβλεπτο και ικανό για «στροφή με χειρόφρενο» στην εξωτερική αλλά και την εσωτερική πολιτική του.

Πάντως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που ακούστηκε σε αυτές τις συζητήσεις ήταν το ενδεχόμενο η νέα κυβέρνηση της Τουρκίας να καταφύγει στην «προστασία» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μια κίνηση που προφανώς θα έχει επιπτώσεις και στα γεωπολιτικά.

Αυτό φαίνεται να πιστεύει και ο Νίκος Δένδιας. Γι αυτό ίσως δήλωσε χθες πως «εγώ πάντα λέω ότι αυτό που εύχομαι είναι να έχω έναν πλούσιο γείτονα, από αυτό έχω να κερδίσω και εγώ. Ένας φτωχός γείτονας ή ένας γείτονας με οικονομικά προβλήματα θα περάσει τα προβλήματα και σε εμένα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα