Οι γαλάζιοι βουλευτές που “θα σκάσουν” και η Κομισιόν που μίλησε

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας είπε πως θα κυβερνηθεί η χώρα πριν τις εκλογές, ενώ η μετριοφροσύνη αποδεικνύεται δύσκολο σπορ για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Θα σκάσουν

Αν συνεχίσουμε έτσι κάποιος από τους βουλευτές της Ν.Δ που περιοδεύουν στα τηλεοπτικά πανελς «θα σκάσει». Ζόρικο πράγμα να θες να θριαμβολογήσεις και να …μην σε αφήνουν.

Όχι μόνον η εντολή των επικοινωνιολόγων (και κυρίως του Μητσοτάκη) είναι να «φέρονται με σεμνότητα» αλλά τους ζητάνε να μην παρεμβαίνουν όταν τσακώνονται οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Πραγματικό μαρτύριο για να κόμμα που μόλις κέρδισε εκλογές με 20 μονάδες διαφορά.

Πάντως στην ένταση της προεκλογικής περιόδου είναι θέμα χρόνου του ποιος θα είναι ο επόμενος που θα «σπάσει». Η μετριοφροσύνη και η μετριοπάθεια έχει πέσει πολύ βαριά.

Όπως είναι

Μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αποκαλυπτικός στην χθεσινή του συνέντευξη για το τι είδους πολιτικό σκηνικό θέλει. Υπήρξε σε σημείο υπερβολής προσεκτικός όταν ρωτήθηκε για το ποιο κόμμα θέλει αντιπολίτευση.

Μας πληροφόρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε ως αντιπολίτευση αφού «δεν συμμετείχε, σε καμία περίπτωση, στην προσπάθεια να διαμορφώσουμε κάποιες ευρύτερες συναινέσεις». Το ΠΑΣΟΚ πάλι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία αλλά «θέλει να γυρίσει πίσω στις μεγάλες «δόξες» της δεκαετίας του ’80, του ΠΑΣΟΚ του ’80. Μόνο που είμαστε στο 2023…».

Στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός θέλει την κατάσταση …όπως έχει. Κι αν μπορούσε να μεταφέρει τα αποτελέσματα την πρώτης κάλπης στην δεύτερη ευχαρίστως θα το έκανε.

Η Κομισιόν μίλησε…

Οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία που δημοσιοποιήθηκαν χθες δεν θα προσεχθούν ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο. Ούτως η άλλως κάτι τέτοια δεν τα προσέχουμε μέχρι να τα …βρούμε μπροστά μας.

Την παραθέτουμε περιληπτικά: Σφιχτή δημοσιονομική πολιτική, δαπάνες όχι μεγαλύτερες το 2,6%, τέρμα στις ενεργειακές ενισχύσεις και τα σχετικά. Για όποιον δεν κατάλαβε αυτό σημαίνει ότι η πολιτική που θα ασκήσει όποια κυβέρνηση προκύψει από την κάλπη της 25ης Ιουνίου απέκτησε νέα όρια.

Η Νέα Δημοκρατία είναι προφανές πως είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλει να συζητήσει μια τέτοια περίοδο. Επειδή είναι αντίθετο με όλες τις «προοπτικές» που δίνει για την ελληνική οικονομία. Κι ακριβώς γι αυτό τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κάθε συμφέρον να το θέτουν συνεχώς.

Σπάνια πράγματα

Η σημερινή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην παρούσα συγκυρία, είναι από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς. Ανεξαρτήτως πολιτικής προσέγγισης είναι ενδιαφέρον ως πολιτικό φαινόμενο. Σπάνια κόμμα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση και με τόσο λίγο χρόνο για να βρει τις λύσεις.

Η φημολογία λέει πως δεν θα υπάρξει σήμερα κάποια εντυπωσιακή ανακοίνωση. Όμως με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που αιφνιδιάζει.

Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι η συνεδρίαση αυτή θα τελειώσει τις …μεγάλες ώρες μια και θα ξεκινήσει στις 17.00 – ώρα ΣΥΡΙΖΑ που σημαίνει αρκετά αργότερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα