Ξενυχτάδικό “Η Βουλή” και τα αθλήματα παραλίας του Μητσοτάκη

Με ωράριο "μεγάλης πίστας" η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει το νού του στις καλοκαιρινές αποδράσεις

Ξενυχτάδικο η Βουλή λόγω …Ιαπωνίας

Έως τις 3 το πρωί θα μιλάνε οι βουλευτές που θα θελήσουν να πάρουν τον λόγο στην συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιαπωνία. Ευθέως το δήλωσε στην έναρξη της διαδικασίες χθες το απόγευμα ο Κώστας Τασούλας, ξεκαθαρίζοντας ότι η συζήτηση θα κλείσει το απόγευμα της Παρασκευής επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να ταξιδέψει στην χώρα του Ανατέλοντος Ηλίου.

Έτσι προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν τον λόγο τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας που το επιθυμούν ο μόνος τρόπος είναι να γίνουν ομιλίες σε ώρες «ξενυχτάδικου». Φυσικά υπήρξαν οι ανάλογες διαμαρτυρίες με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να σημειώνει πως το νόημα αυτής της συζήτησης είναι να την ακούν οι πολίτες και τον πρώτο εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο να μιλά για «μικρά πραξικοπήματα».

Μάταια όμως. Οι αποφάσεις προφανώς είχαν ληφθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με …ταξιδιωτικά κριτήρια. Οπότε πάμε για τριήμερο «μεγάλων ωρών».

Αθλήματα παραλίας;

Ο πρωθυπουργός δεν ήταν χθες στην Βουλή αλλά ως γνωστόν βρίσκονταν στην Κρήτη όπου πραγματοποιεί περιοδεία. Όπως διαβάζουμε στην ενημέρωση από το Μ.Μαξίμου εκτός από τον ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο «ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε στη συνέχεια το εθνικό αθλητικό κέντρο για αθλήματα παραλίας και άμμου «Karteros Beach Sports Center», που συγκαταλέγεται στα κορυφαία του είδους του στην Ευρώπη, και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη».

Αθλήματα παραλίας μέσα στο καταχείμωνο; Φταίμε εμείς μετά όταν θυμόμαστε την έφεση του πρωθυπουργού στις θερινές αποδράσεις;

Βελόπουλος και Οσκαρ Ουάιλντ;

Δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος επέλεξε να παρέμβει χθες στην Βουλή. Αυτό το ταλέντο το διαθέτει. Όταν δηλαδή το κοινοβούλιο «τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας» (αυτή την φορά εν αναμονή της παρέμβασης Τσίπρα) να εμφανίζεται. Άλλωστε όπως έχει δηλώσει κι ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, καθόλου δεν παρεμποδίζεται η χρήση του βήματος από τον Κ.Βελόπουλο για τέτοιους σκοπούς.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως έκλεισε την ομιλία του με μία φράση του Όσκαρ Ουάιλντ. Ο διάσημος Ιρλανδός και ομοφυλλόφιλος συγγραφέας του «Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός» ήταν μια μάλλον παράξενη επιλογή για το συγκεκριμένο κόμμα.

Ανησυχία για τους πλειστηριασμούς

Καθόλου δεν έκρυψε την ανησυχία του ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αρμόδιος για ζητήματα χρηματοπιστωτικού συστήματος του ΣΥΡΙΖΑ, για την απόφαση που αναμένεται από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σχετικά με τους πλειστηριασμούς.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του «ελπίζουμε η ολομέλεια του Αρείου Πάγου να μη διαπράξει αυτό που δεν τόλμησε η δεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, να ανατρέψει δηλαδή την απόφαση του τμήματος η οποία βάζει εμπόδια στους servicers να προχωράνε σε πλειστηριασμούς». Μάλιστα τόνισε ότι δεν πρόκειται για μία τυπικά νομική υπόθες αλλά «ανοίγει διάπλατα το δρόμο στους πλειστηριασμούς 700.000 ακινήτων που βρίσκονται στα χέρια των servicers». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «πιστεύουμε ότι η ολομέλεια του Αρείου Πάγου αν θέλει να ανταποκριθεί στον κοινωνικό της ρόλο».

Το ερώτημα όμως είναι αν ο Άρειος Πάγος σκέπτεται με τον ίδιο τρόπο…

Μπηχτή για Κεραμέως

Μπήχτη για την Νίκη Κεραμέως από τον Κλέωνα Γρηγοριάδη χθες στην Βουλή. Αναφερόμενος στο αίτημα των ενώσεων ηθοποιών να συναντηθούν μαζί της για το θέμα της «εξίσωσης» των πτυχίων τους με απολυτήρια λυκείο είπε πως «μετά από 40 μέρες που παρακαλούσαμε εδέησε η πολυχρονεμένη μας να μας δεί». Παρόλα αυτά όπως διευκρίνισε στην συνέχεια η υπουργός Παιδείας δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με το θέμα και παρέπεμψε στον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο. Όπως διευκρίνισε πάντως αδιέξοδη ήταν η συνάντηση και με αυτόν: «Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε μας είπε» σχολίασε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα