Aegean: Στην τελική ευθεία για το ομολογιακό των 200 εκατ. ευρώ

Aegean: Στην τελική ευθεία για το ομολογιακό των 200 εκατ. ευρώ
Αεροσκάφος της Aegean MASTERFILMS

Το πράσινο φως στο ενημερωτικό δελτίο της Aegean για την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ έδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ποιες ημερομηνίες θα πραγματοποιηθεί

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η έκδοση ομολογιακού δανείου της Αegean μετά και από την έγκριση του Ενημερωτικου Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την δημοσιοποίηση του. Οι Ομολογίες που πρόκειται να εκδοθούν, θα διατεθούν προς κάλυψη από το επενδυτικό κοινό μέσω δημόσιας προσφοράς, με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (“Η.ΒΙ.Π.”) του Χρηματιστηρίου Αθηνών, και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Διαπραγμάτευσης Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα την ερχόμενη Δευτέρα θα ανακοινωθεί το εύρος απόδοσης ενώ η δημόσια προσφορά θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5 και 7 Μαρτίου.

Με την κίνηση αυτή η Aegean ενδυναμώνει περισσότερο την οικονομική της ευρωστία ενώ παράλληλα βάζει τις βάσεις για την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που πραγματοποίηθηκε στην χώρα, την ανανέωση του στόλου των αεροσκαφών της. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι η Aegean υπέγραψε συμφωνία με την Airbus για την απόκτηση 30 έως 42 συνολικά αεροσκαφών νέας γενιάς της οικογένειας Α320neo.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το μέγεθος της η Aegean παρουσιάζει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα της αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ την ίδια ώρα που οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις της είναι μόλις 70 εκατ. ευρω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα