Μ’αρέσει γιατί καταφέρνει με απλό και μονοσήμαντο τρόπο να μεταφέρει ένα αληθινό συναίσθημα. Είναι relatable από όλους χωρίς να καταφεύγει σε φτηνές, “idiot proof” λύσεις.
Κι έχει μουσική Bregovic.
*Επίσης ο πρωταγωνιστής, ο σκηνοθέτης και ο ποδηλάτης είναι άτομα με τα οποία κατά καιρούς έχω μεθύσει και αυτό δεν μπορώ να μην το λάβω υπόψιν.
Είναι δύσκολο να βαρεθείς.
Πως έχουμε όλα τα μέσα να κάνουμε κάθε μέρα κάτι που μπορεί να επηρεάσει πολύ θετικά το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας, αλλά συνήθως δεν το κάνουμε.
Ακούνε ενεργητικά. Δηλαδή δεν περιμένουν απλά να έρθει η σειρά τους να μιλήσουν, αλλά ακούνε στ’αλήθεια. Κι αυτό είναι υπέροχα μεταδοτικό.
Κύθηρα. Ή Καμπότζη.
Πολλά πράγματα, αλλά σπάνια κάποιο από αυτά αγοράζεται με λεφτά (τα περισσότερα τα αποκτάς δίνοντας πίσω ακριβώς το ίδιο με αυτό που παίρνεις).
Να ζεις περιμένοντας κάτι.
To “Lying” του Sam Harris (για τη σημασία του να λές μόνο την αλήθεια)
To “Conversational Capital” τoυ Bertrand Cesvet (για την αποκωδικοποίηση του τι κάνει μια ιδέα να δημιουργεί συναισθήματα και να μοιράζεται).
Το να εστιάζουμε στο πρόβλημα και όχι στη λύση.
Νομίζω η διαδικασία είναι εξίσου απλή και σουρεάλ:
a. Γεμίζω συνέχεια το μυαλό μου με άπειρη & αταξινόμητη πληροφορία από οτιδήποτε μου προκαλεί ενδιαφέρον και με συγκινεί.
b. Του δίνω κατά περίπτωση συγκεκριμένα φίλτρα π.χ. σε ποιους θέλουμε να μιλήσουμε, τι θέλουμε να πούμε & τι θέλουμε να πετύχουμε.
c. Σκέφτομαι κάτι άσχετο για να δώσω χώρο στο υποσυνείδητο να κάνει τις απαραίτητες συνδέσεις.
** το meditation και το www.chanceswithwolves.com σίγουρα βοηθάνε.
Πριν λίγο καιρό συμμετείχα σε ένα project με κοινωνικό σκοπό όπου απαραίτητος όρος για τη συμμετοχή μας ήταν η απόλυτη εχεμύθεια, οπότε κανείς από τους ταλαντούχους ανθρώπους που δουλέψαμε παρέα, δεν πήρε credit, βραβεία, φήμη κλπ αλλά εξαιτίας αυτής της δουλειάς όλοι κοιμόμαστε λίγο καλύτερα τα βράδια.
Αυτά που έχουν βρει τρόπο να ανεβάζουν πωλήσεις και equity κάνοντας με συνέπεια τον κόσμο έστω και λίγο καλύτερο. Πχ Cocomat, Tesla, Netflix
Έντεκα με δύο.
Να μη δίνω σημασία στα μικρά πράγματα.
Μη-βίαιος ράπερ / αγγειοπλάστης / ghost writer
efood.gr / nowness.com / incredibox.com /
Για τα περισσότερα agencies η integrated επικοινωνία είναι καλή πρόθεση.
Για τους 4WiseMonkeys είναι αβίαστη πραγματικότητα
Rick & Morty.
Christopher Hitchens / Tom Robbins / Larry Gus
“Δεν πεινάω, αλλά έτρωγα κάτι.”
Ο Γιώργος Γαρεφαλάκης είναι Creative Partner στους 4WiseMonkeys. Έχει βραβευτεί πολλάκις σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά το “πολλάκις” δεν είναι μια λέξη που θα πρότεινε να χρησιμοποιήσει κάποιος ειδικά σε μηνύματα φλερτ ή sexting.
Κατά καιρούς έχει υπάρξει αιρετικός food blogger, Κρητικός Κριτικός και Μπλεζωνάς (brazilian jiu jitsu).
Του αρέσουν οι άνθρωποι που γελάνε με την καρδιά τους & το αβάνα-κόλα-χαμηλό. Σχεδόν έχει κόψει το κάπνισμα.