Ελλάκτωρ: Τρέχουν οι επενδύσεις για τη Μαρίνα Αλίμου και τις Γούρνες – Εκτίμηση για υψηλά μερίσματα

Ελλάκτωρ: Τρέχουν οι επενδύσεις για τη Μαρίνα Αλίμου και τις Γούρνες – Εκτίμηση για υψηλά μερίσματα
Μαρίνα Αλίμου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Για τα επόμενα έργα η διοίκηση της Ελλάκτωρ έχει βασικό στόχο να διεκδικεί έργα που έχουν λειτουργικό περιθώριο άνω του 5%.

Μερίσματα που φτάνουν το 1,3 δισ. ευρώ περιμένει ο Όμιλος Ελλάκτωρ από τις τρέχουσες παραχωρήσεις σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ευθύμιο Μπουλούτα. Όπως σημείωσε μιλώντας σε αναλυτές για τα αποτελέσματα του 2022, αυτό αφορά όλα τα μερίσματα μέχρι και την λήξη των συμβάσεων (κάποιες παραχωρήσεις έχουν διάρκεια ακόμα αρκετά χρόνια).

Για την Αττική Οδό σημείωσε πως αναμένονται μερίσματα μέχρι και το 2025 και την επιστροφή κεφαλαίου την τοποθέτησε την περίοδο 20262-2027. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού για την νέα περίοδο παραχώρησης της Αττικής Οδού, θεώρησε πιθανό να δοθεί παράταση σε σχέση με την 29η Μαϊου που είναι η λήξη υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Για τα επόμενα έργα η διοίκηση της Ελλάκτωρ έχει βασικό στόχο να διεκδικεί έργα που έχουν λειτουργικό περιθώριο άνω του 5%. Οι υπογεγραμμένες συμβάσεις αγγίζουν τα 2,9 δισ. ευρώ ενώ ήδη μέχρι το τέλος Μαρτίου έχουν υπογραφεί συμβάσεις 45 εκατ. ευρώ.

Αναφέρθηκε και στη συμφωνία πώλησης της ΑΚΤΩΡ στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και αποκάλυψε ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 24 Απριλίου για την έγκριση της συμφωνίας πώλησης.

Αναφερόμενος στις οδικές παραχωρήσεις, σημειώθηκε πως υπήρξε αύξηση της κυκλοφορίας κατά 17,4%.

Επίσης έγινε λόγος και για την θυγατρική του Ομίλου, την Reds για την οποία είπε πως υπάρχει επενδυτικό πρόγραμμα 350 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο τρίμηνο του 2024 ξεκινά η επένδυση στο κτήμα Καμπά. Αυτή την εποχή ολοκληρώνεται το Master Plan. Για τις Γούρνες στην Κρήτη (η σύμβαση υπεγράφη τον Φεβρουάριο) είπε πως και εκεί εκπονείται το Master Plan.

Τέλος για τη Μαρίνα Αλίμου αναμένεται η ΚΥΑ με την οποία θα δοθεί η οικοδομική άδεια για να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα που έχουν προγραμματιστεί

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα