ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προχωρούν οι διαγωνισμοί για Εγνατία Οδό και Αττική Οδό

Διαβάζεται σε 2'
Αττική οδός
Αττική οδός (φωτογραφία αρχείου) INTIME

Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενέκρινε τη διαδικασία της επιτυχούς διάθεσης σε θεσμικούς επενδυτές 6 εκατ. μετοχών της που της απέφερε το συνολικό ποσό των 79,2 εκατ. ευρώ.

Προχωρά η διαδικασία στον διαγωνισμό της παραχώρησης της Αττικής Οδού όπως σημειώθηκε από τον επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργο Περιστέρη σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε εχθές.

Έχει βγει το πρακτικό του διαγωνισμού καθώς είναι μια διαδικασία τυποποιημένη. “Δεν πιστεύουμε ότι θα αργήσει πολύ η ολοκλήρωση του διαγωνισμού” σημείωσε ο κ.Περιστέρης.

Αναφορικά με την προσφυγή από το σχήμα VINCI-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ανέφερε πως αναμένεται η απόφαση από το ΣτΕ ωστόσο είναι κάτι που δεν επηρεάζει την εξέλιξη του διαγωνισμού.

Σχετικά με το θέμα των παραχωρήσεων σημείωσε πως εξετάζονται διάφορες εκδοχές αλλά προς το παρόν δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για να υπάρξει κάποιο spin off για τη δημιουργία μιας εταιρείας παραχωρήσεων καθώς ήδη υπάρχει εταιρεία παραχωρήσεων εντός του Ομίλου.

Σχετικά με τις Πρότυπες Προτάσεις, ο κ. Περιστέρης σημείωσε πως έχουν κατατεθεί πολλές προτάσεις αλλά δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος και προς το παρόν και υπάρχει στάση αναμονής..

Οι προτάσεις αφορούν την ελάφρυνση της Λ. Ποσειδώνος, της Λ. Κηφισού, τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και την Λ. Βουλιαγμένης,

Επίσης ανέφερε πως υπάρχουν σχέδια για νέες επενδύσεις για αντλησιοταμίευση ενώ για τις επενδύσεις τέτοιου είδους σημείωσε πως μόνο από την αντλησιοταμίευση Αμφιλοχίας, η μείωση του κόστους ηλεκτρισμού για τη χώρα θα είναι  120 εκατ ευρώ ετησίως, “είναι λεφτά που μένουν στη χώρα” ανέφερε ο κ. Περιστέρης.

Παράλληλα έκανε γνωστό πως υπογράφεται σε λίγες εβδομάδες η σύμβαση παραχώρησης για την Εγνατία Οδό.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενέκρινε τη διαδικασία της επιτυχούς διάθεσης σε θεσμικούς επενδυτές 6 εκατ. μετοχών της που της απέφερε το συνολικό ποσό των 79,2 εκατ. ευρώ.

Η ιδιωτική τοποθέτηση (placement) έγινε με τιμή 13,2 ευρώ ανά μετοχή (18.1.24) και οι μετοχές που διατέθηκαν προήλθαν από συμφωνία δανεισμού τους μεταξύ του μετόχου Perge Ltd, συμφερόντων του κ. Περιστέρη, και της Πειραιώς Α.Ε.Π.Ε.Υ. που ενήργησε ως ενδιάμεσος, προκειμένου να διευκολυνθεί και επισπευσθεί η διάθεση με ιδιωτική τοποθέτηση.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 3,4 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών, με την έκδοση 6 εκατ. κοινών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,57 εκάστης και με τιμή διάθεσης 13,20 ανά νέα μετοχή, και τον αποκλεισμό του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα