Lamda Development: Πώς προχωρούν τα έργα και οι αναπτύξεις στο Ελληνικό

Lamda Development: Πώς προχωρούν τα έργα και οι αναπτύξεις στο Ελληνικό
Eurokinissi

Νέοι διαγωνισμοί για μεγάλες αναπτύξεις εντός της έκτασης. Προχωρά η προπώληση για εμπορικούς χώρους και κατοικίες. Η πρόβλεψη εσόδων.

Έσοδα και από τα joint venture με τον όμιλο ΤΕΜΕΣ για την ανάπτυξη δύο ξενοδοχειακών μονάδων στο Ελληνικό αναμένει στο δ’ τρίμηνο του 2022 ο όμιλος Lamda Development ενώ διατηρείται η πρόβλεψη για καταγραφή εσόδων ύψους 200 εκατ. ευρώ στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς κυρίως από τις πρώτες οικιστικές αναπτύξεις.

Ο κύριος όγκος αυτών αφορά στις προκαταβολές για την πώληση των οικοπέδων για τις 28 βίλες που έχουν χωροθετηθεί στην έκταση. Στο μίγμα, προστίθενται επίσης και έσοδα από τις πωλήσεις διαμερισμάτων στον Πύργο Κατοικιών, ωστόσο, , το μεγαλύτερο τμήμα εσόδου από τον Πύργο θα καταγραφεί το 2023.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί το ενδιαφέρον αγοραστών για το σύνολο των 28 οικοπέδων ενώ τον Ιούλιο ολοκληρώθηκε η αγοραπωλησία των πρώτων δύο οικοπέδων και εισπράχθηκε το 50% του συνολικού τιμήματος της αγοραπωλησίας. Για τον MRT, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για περίπου 90% της πωλούμενης επιφάνειας, ενώ η υπογραφή των πρώτων συμβολαίων αγοραπωλησίας αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο δ’ τρίμηνο του 2022 (είσπραξη 20% της αξίας συναλλαγής σε πρώτη φάση).

Όσον αφορά τα έσοδα από την παραχώρηση έκτασης στο Ελληνικό για τη δημιουργία του Ολοκληρωμένου Τουριστικού Συγκροτήματος με καζίνο από την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- Hard Rock, το πρώτο τμήμα εσόδων (από τα συνολικά 15 εκατ. ευρώ που προβλέπει η συμφωνία των μερών), αναμένεται να καταγραφεί στο α’ τρίμηνο του 2023, ενώ η πλήρης καταβολή εκτείνεται έως τα μέσα του 2024.

Τα έργα

Νέα οικιστικά projects για μεσαίου εισοδήματος κατοικίες σχεδιάζει ως γνωστόν η Lamda Development στο ακίνητο του Ελληνικού, με τον βασικό μέτοχο της, Δρ. Σπύρο Λάτση, να ανακοινώνει χθες κατά τα επίσημα εγκαίνια της συνολικής επένδυσης, πως θα υπάρξει για κάποια εξ αυτών πριμοδότηση αγοράς προς τα ασθενέστερα εισοδήματα.

Πέραν των γνωστών οικιστικών αναπτύξεων του παραλιακού μετώπου (Πύργος, βίλες, condos), ο όμιλος προωθεί οικιστικές αναπτύξεις, μέρος των οποίων θα δημιουργηθούν στο τμήμα του οικοπέδου κάτω από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος, ενώ ο κύριος όγκος αυτών στην πλευρά του ακινήτου του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού που συνορεύει με τον Άλιμο.

Αναλυτικότερα, προβλέπεται η δημιουργία ψηλών κτιρίων (50 μέτρα που υπολογίζονται σε 15 ορόφους), στα οποία περιλαμβάνονται περίπου 250 διαμερίσματα, αλλά και συμβατικές πολυκατοικίες 4-5 ορόφων (περίπου 500 διαμερίσματα). Οι μελέτες για τα εν λόγω συγκροτήματα ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, με τη διοίκηση του ομίλου να εκτιμά ότι θα έχει οικοδομικές άδειες για τις συγκεκριμένες αναπτύξεις έως τα τέλη του 2023-αρχές 2024 και θα τρέξει κατόπιν διαγωνισμούς για αναδόχους κατασκευαστές, ανοίγοντας μάλιστα χώρο και για μικρότερες εργολαβικές εταιρείες.

Πέρα από τον παραπάνω σχεδιασμό, τα έργα στην έκταση προχωρούν, όπου πέρα από τις υποδομές με ανάδοχο την ΑΒΑΞ,  μέσα στο 2023 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η θεμελίωση του οικιστικού πύργου στη Μαρίνα (MRT), ενώ συνεχίζει η ωρίμανση των υπόλοιπων οικιστικών έργων (βίλες και condos) στο παραλιακό μέτωπο. Παράλληλα,  η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε  στη δημοπράτηση του διαγωνισμού για το mega mall στη Λεωφ. Βουλιαγμένης (με τη μέθοδο του Early Contractor και τις προσφορές να κατατίθενται στις 17 Νοεμβρίου), ενώ έπονται διαγωνισμοί έως το τέλος του 2022, για το εμπορικό κέντρο Marina Galleria (στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά), αλλά και για τον Πύργο Γραφείων και μικτών χρήσεων (που αφορά σε συνεπένδυση της Lamda Developemnt και της Brook Lane Capital, η οποία θα ελέγχει το 70%).

Επιπλέον τρέχει ο διαγωνισμός  με αντικείμενο την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στο μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού, όπου δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ, Άβαξ και σε κοινοπρακτικό σχήμα ο όμιλος Μυτιληναίος και η Iντρακάτ, ενώ ο ανάδοχος του έργου προβλέπεται να αναδειχθεί έως το τέλος του 2022.

Επίσης διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου, που θα αναλάβει την κατασκευή αλλά και διαχείριση των νοσοκομειακών υποδομών εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό διενεργεί η παραχωρησιούχος.

Παράλληλα, για την προώθηση των ξενοδοχειακών projects σε συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ η Lamda Development έχει ήδη ενημερώσει ότι  θα υπάρξουν ανακοινώσεις τον  Νοέμβριο (για το πρώτο ξενοδοχείο) και εντός του α’ τριμήνου του 2023 για το δεύτερο, όσον αφορά τον operator αλλά και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα