Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Athens Real Estate Expo

ATHENS REAL ESTATE EXPO 2019
ATHENS REAL ESTATE EXPO 2019 PATERAKISPHOTO

Η 1η AREXPO υποδέχτηκε περισσότερους από 10.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πρώτη έκθεση ακινήτων ATHENS REAL ESTATE EXPO 2019 που φιλοξενήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO MAROUSSI ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Κυριακή 9/6. Η AREXPO 2019 είχε περισσότερους από 10.000 επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα θέματα γύρω από την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα. Η παρουσία περισσότερων από 100 εκθετών -από τον μεσιτικό, επενδυτικό και ασφαλιστικό χώρο καθώς επίσης και από εταιρίες εξοπλισμού- έδωσαν μια πληθώρα πληροφοριών και επιλογών στους επισκέπτες, που ήρθαν με σκοπό να ενημερωθούν για όλα τα νέα και τις προοπτικές του Real Estate στη χώρα μας.

Η ικανοποίηση των επισκεπτών και των εκθετών από την επαφή και τη διάδραση τους μεταφράστηκε σε ένα ποσοστό άνω του 95%. Μάλιστα, το επίπεδο συνάφειας των επισκεπτών με τους εκθέτες, αποτυπώνεται στο γεγονός πως κάθε εκθέτης πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του τριημέρου, κατά μέσο όρο, περισσότερες από 100 B2B συναντήσεις και συνέλεξε δεκάδες στοιχεία επικοινωνίας με ιδιώτες, ιδιοκτήτες ακινήτων και ενδιαφερόμενους πελάτες.

Στο πλαίσιο της AREXPO 2019, διοργανώθηκε σχετική εσπερίδα με θέμα “Το σήμερα και το αύριο της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα”, την οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 400 στελέχη της αγοράς του Real Estate. Σε αυτή την πρώτη μεγάλη ανοιχτή συζήτηση για την σημερινή εικόνα στην αγορά ακινήτων, αλλά και το μέλλον της στην Ελλάδα, έλαβαν μέρος ως ομιλητές επαγγελματίες και επιστημονικοί σύμβουλοι του κλάδου με μεγάλη εμπειρία, παρουσιάζοντας σημαντικά στοιχεία για την αγορά και την εξέλιξή της. Ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς ήταν: το φαινόμενο της Golden Visa και η επίδρασή της στην αγορά, αλλά και η αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων (Airbnb).

ATHENS REAL ESTATE EXPO 2019
ATHENS REAL ESTATE EXPO 2019 PATERAKISPHOTO

Για το επίκαιρο θέμα της Golden Visa, o (Ερευνητής και σύμβουλος οικονομικών της ακίνητης περιουσίας Εθνικό & Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών) κ. Φώτης Μουζάκης σημείωσε μεταξύ άλλων «Δεν έχει προσφέρει τα προβλεπόμενα, ήταν ένα βοήθημα στην περίοδο της κρίσης, αλλά δεν έχει φέρει στην Ελλάδα σοβαρές επενδύσεις και αυτό θα έπρεπε να προβληματίζει.» Ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) κ. Δημήτρης Τσαμόπουλος στάθηκε στις μη ανταγωνιστικές τιμές της Ελλάδας σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας, ειδικότερη αναφορά έγινε και στο εξαιρετικά επίκαιρο θέμα του Airbnb. Πιο συγκεκριμένα εξετάστηκαν: πώς έχει αναπτυχθεί, πώς επηρεάζει τις τιμές, το νομικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσονται οι ιδιοκτήτες, αλλά και οι εκτιμήσεις για το μέλλον της.

Σημαντικά συμπεράσματα παρουσιάστηκαν και για την αγορά ξενοδοχειακών ακινήτων, ενώ το ενδιαφέρoν κέντρισε και η παρουσίαση δύο νέων δεικτών εκτίμησης της αξίας ακινήτων, οι οποίοι στο άμεσο μέλλον θα είναι διαθέσιμοι στο κοινό.

Οι κύριοι στόχοι της έκθεσης - η εξωστρέφεια και η παροχή ευκαιρίας γνωριμιών, συνεργασιών και επενδύσεων- ενισχύθηκαν από την παρουσία των διμερών εμπορικών επιμελητηρίων. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως οι κύριες χώρες προέλευσης των ξένων επισκεπτών της έκθεσης ήταν η Κίνα, η Μέση Ανατολή, η Ρωσία και η Τουρκία. Το παρών επίσης έδωσαν και το Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών Αττικής και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηματομεσιτών.

ATHENS REAL ESTATE EXPO 2019
ATHENS REAL ESTATE EXPO 2019 PATERAKISPHOTO

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους συνδιοργανωτές (RM International και Χρυσή Ευκαιρία) να έχουν αναλάβει την ευθύνη και την υπόσχεση πως η Athens Real Estate EXPO 2020 θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, με ακόμα περισσότερα στοιχεία ενημέρωσης και κατάρτισης των στελεχών, με διεθνείς παρουσίες που θα οδηγήσουν τον κλάδο στην εξωστρέφεια και στην προσέλκυση ακόμα περισσότερων επισκεπτών, κάνοντας την Arexpo έναν διεθνή θεσμό συνυφασμένο με την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.

Άλλωστε, όπως ανέφερε και ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της τέλεσης των εγκαινίων «Tο Real Estate είναι ένας τομέας συνυφασμένος με την ανάπτυξη μιας χώρας!».

Η μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών, καθώς και η μεγάλη συμμετοχή των επαγγελματιών του κλάδου -που αγκάλιασαν την 1η μεγάλη έκθεση του Real Estate στη χώρα μας- οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι το Real Estate «βρήκε το σπίτι του» στην AREXPO!

Η AREXPO 2020, έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της και αναμένεται ακόμη πιο εντυπωσιακή!

ATHENS REAL ESTATE EXPO 2019
ATHENS REAL ESTATE EXPO 2019 PATERAKISPHOTO
SHARE: