Norbloc: Διευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα με fund της Marathon Venture Capital

Norbloc: Διευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα με fund της Marathon Venture Capital

Η Norbloc αντλεί χρηματοδότηση 1,4 εκατ. ευρώ, εισάγοντας τεχνολογίες blockchain για την ταυτοποίηση εταιρικών δεδομένων από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

H εταιρεία Norbloc δημιουργός της ομώνυμης πλατφόρμας ταυτοποίησης εταιρικών δεδομένων (Know Your Customer, KYC) με χρήση τεχνολογιών blockchain, ανακοινώνει την ολοκλήρωση επενδυτικού γύρου ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, με βασικό επενδυτή τη Marathon Venture Capital .

Στην επένδυση συμμετείχε επίσης η Digital Currency Group, από τους μεγαλύτερους επενδυτές διεθνώς στον τομέα της τεχνολογίας blockchain με έδρα τη Νέα Υόρκη, καθώς και μερικοί από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στη Σουηδία, όπως οι Inbox Capital και Back in Black Capital, με επενδύσεις στο παρελθόν όπως στις εταιρείες MySQL, Spotify, Klarna κ.ά.

Οι τράπεζες και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί γενικότερα ξοδεύουν περισσότερα από 20 δις ετησίως για την ταυτοποίηση των εταιρικών τους πελατών, ενώ οι απαιτήσεις των Ρυθμιστικών Αρχών αυξάνονται συνεχώς, με περαιτέρω απαιτήσεις για κάθε εμπλεκόμενο.

Η Norbloc αυτοματοποιεί τις σχετικές διαδικασίες και εξαλείφει την ανάγκη για διπλούς ελέγχους μεταξύ διαφορετικών τραπεζών, μειώνοντας τα κόστη κατά το ήμισυ. Η εταιρεία έχει έδρα τη Στοκχόλμη, ενώ δημιουργεί τα προϊόντα λογισμικού της στην Αθήνα.

Σημαντικό τμήμα της επένδυσης πρόκειται να αξιοποιηθεί για τη διεύρυνση της παρουσίας της στην Ελλάδα, με σειρά θέσεων εργασίας να έχει ήδη ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε τη στήριξη κορυφαίων επενδυτών και θεωρούμε τη στήριξη αυτή ενδεικτική της αξίας του προϊόντος μας» δήλωσε ο Αστυάναξ Κανακάκης, CEO και συνιδρυτής της Norbloc. «Πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη της πελατειακής μας βάσης και τη διεύρυνση της ομάδας μας.»

«Οποιοσδήποτε έχει ανοίξει εταιρικό λογαριασμό στην τράπεζα μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει την χρησιμότητα της πλατφόρμας της Norbloc» σχολίασε ο εταίρος της Marathon Venture Capital, Πάνος Παπαδόπουλος. «Το προϊόν ξεκίνησε από Έλληνα ιδρυτή που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία blockchain για να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ εξασφαλίζει στους καταναλωτές πλήρη έλεγχο μέσω ισχυρής κρυπτογραφίας με την εφαρμογή των τελευταίων οδηγιών για την προστασία προσωπικών δεδομένων.»

Η εταιρεία

Η ομάδα της Norbloc κατέχει σημαντική εμπειρία στις τεχνολογίες blockchain και στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες από εταιρίες όπως Lehman Brothers, McKinsey και KnC Group. Η εταιρία είναι βασικός συντελεστής του Hyperledger Consortium. 

Η Norbloc ιδρύθηκε το 2016 με έδρα τη Στοκχόλμη. Είναι δημιουργός της ομώνυμης πλατφόρμας ταυτοποίησης εταιρικών δεδομένων (Know Your Customer, KYC), η οποία είναι επιτρέπει την ανταλλαγή εταιρικών και προσωπικών εγγράφων KYC μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες blockchain και εξασφαλίζοντας πλήρη εναρμόνιση με τις τρέχουσες νομοθεσίες. Η norbloc αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Η Marathon Venture Capital

Η Marathon Venture Capital είναι ένα venture capital fund με εστίαση σε εταιρείες αρχικού σταδίου και αποστολή την υποστήριξη φιλόδοξων ιδρυτών για τη δημιουργία εταιρειών τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα