Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Νέα στρατηγικής σημασίας επένδυση

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Νέα στρατηγικής σημασίας επένδυση

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προχώρησε στην εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας ΛΑΡΣΙΝΟΣ ΑΕ (ΛΑΡΣΙΝΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ).

“Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της Holcim, στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής του, ανακοινώνει τη συμφωνία για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας ΛΑΡΣΙΝΟΣ ΑΕ (ΛΑΡΣΙΝΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ)” αναφέρει η εταιρία που σημειώνει ότι, “η επιχειρηματική αυτή κίνηση είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου και στοχεύει τόσο στην περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής του θέσης στον κλάδο των δομικών υλικών όσο και στη διεύρυνση του γεωγραφικού του αποτυπώματος”

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Όμιλος Ηρακλής “η ΛΑΡΣΙΝΟΣ ΑΕ είναι μία από τις πιο δυναμικές και ταχύρρυθμα αναπτυσσόμενες εταιρείες στους τομείς παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος από σταθερές (εμπορικές) μονάδες, παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος από κινητές (εργοταξιακές) μονάδες, παραγωγής αδρανών υλικών και εκμετάλλευσης λατομείων.

Με αυτήν την εξαγορά, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, στον τομέα του έτοιμου σκυροδέματος, αφενός επεκτείνει το εμπορικό του δίκτυο κυρίως στην Πελοπόννησο, αφετέρου ενισχύει τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης εκτέλεσης τεχνικών έργων μέσω των εργοταξιακώνμονάδων σε όλη τη χώρα. Στον τομέα των αδρανών υλικών, η συμφωνία διευρύνει το γεωγραφικό αποτύπωμα της εταιρείας στην Κορινθία, τη Μεσσηνία και τη Φθιώτιδα.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού”

Ο κ. Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά,

“Προχωρούμε σε μια ακόμη πολύ σημαντική επένδυση για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, η οποία συνάδει με τη στρατηγική μας για πολύπλευρη ανάπτυξη, τόσο οργανική όσο και μέσω συνεργασιών και εξαγορών. Παράλληλα, επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Holcim στην ελληνική αγορά και την εμπιστοσύνη στις αναπτυξιακές προοπτικές της.

Η σημαντική αυτή εξαγορά σε συνδυασμό με τις επενδύσεις που πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα δίνει νέα δυναμική στον Όμιλο και μας επιτρέπει να πορευτούμε με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, το οποίο παρουσιάζει σημαντικές επιχειρηματικές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα