ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Τρεις σοβαροί λόγοι για τη (δημοσκοπική) στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Το κυβερνητικό παρελθόν -ένα αιματηρό και ενδιαφέρον εγχείρημα -, η απουσία επεξεργασμένης πρότασης για την αναπτυξιακή προοπτική της Οικονομίας (οι καλές προθέσεις δεν αρκούν) και η υποτίμηση του Μητσοτάκη, συντελούν στη δημοσκοπική στασιμότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οικονομικοί δείκτες (φωτογραφία αρχείου)

Γουάτσα (Fairfax): Εύσημα για την ελληνική οικονομία - Αισιόδοξος για επενδυτική βαθμίδα

Στην καθιερωμένη επιστολή του ομίλου προς τους μετόχους, ο επικεφαλής της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα, κάνει ειδική μνεία στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και εκτιμά πως η χώρα μας θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Υπάρχει επενδυτική ορμή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η διάθεση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για επενδύσεις ήταν εμφανής ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2021, όταν σχεδόν το ½ του τομέα δήλωνε πρόθυμο να ενταχθεί σε κάποια δράση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Online αγορά

Η Shopflix φιλοδοξεί να γίνει game-changer στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Συμπλήρωσε ένα χρόνο ύπαρξης το νέο marketplace, το οποίο φιλοδοξεί να καταλάβει την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά μέσα στην προσεχή τριετία. Επενδύσεις 10 εκατ.ευρώ και οι άμεσοι στόχοι για το εξωτερικό.

Ολοκληρώθηκε το νέο Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 

Ολοκληρώθηκε το νέο Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 

Η εν λόγω Υπουργική Απόφαση με τους επιτυχόντες θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΓΓΙΕ & ΣΔΙΤ)

Γιώργος Χατζημαρκάκης: Η ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Υδρογόνου υπέγραψαν κοινές δράσεις για την προώθηση του Υδρογόνου

Γιώργος Χατζημαρκάκης: Η ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Υδρογόνου υπέγραψαν κοινές δράσεις για την προώθηση του Υδρογόνου

Ο ευρωπαϊκός κλάδος του υδρογόνου και οι εμπλεκόμενοι δεσμεύονται να επιταχύνουν τις κοινές δράσεις τους για την έρευνα, την ανάπτυξη, την επίδειξη και τη διάδοση των κοιλάδων υδρογόνου.

Εργασίες ανάπλασης στο Ελληνικό

Προχωρά η συμφωνία Lamda - ΤΕΜΕΣ για τα πεντάστερα στο Ελληνικό

Ενεργοποιήθηκε το ΜοU των δύο πλευρών για την ίδρυση μικτών εταιρειών (70% ΤΕΜΕΣ-30% Lamda Development) που θα αναπτύξουν τις δύο πολυτελείς αναπτύξεις. Μεταβιβάστηκαν ήδη τα οικόπεδα και καταβλήθηκε το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο.

Καβάλα: Πρώτη μετά από 45 χρόνια, επένδυση στον Πρίνο - Νέα εξέδρα 150 εκατ. δολαρίων

Καβάλα: Πρώτη μετά από 45 χρόνια, επένδυση στον Πρίνο - Νέα εξέδρα 150 εκατ. δολαρίων

Η εξέδρα Λάμδα θα είναι η πρώτη εξέδρα άντλησης υδρογονανθράκων που θα εγκατασταθεί στην χώρα μας, 45 χρόνια μετά την εγκατάσταση των εξεδρών του συγκροτήματος του Πρίνου.

Ιόλη

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Πώληση των ακινήτων, της επιχείρησης και του brand του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ

Η νέα επένδυση ευθυγραμμίζεται με το επενδυτικό πλάνο της PREMIA PROPERTIES Αλλά και της STERNER STENHUS GREECE (βασικού μετόχου τηςPREMIA που από τον Νοέμβριο 2022 κατέχει και το πλειοψηφικό μερίδιο στην ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΑΕ).

 TITAN-CEMENT.COM

Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Συμμετοχή στους Περλίτες Αιγαίου - Οι "πράσινοι" στόχοι

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ αποκτά άμεση πρόσβαση σε μια σημαντική πρώτη ύλη, με την οποία θα μπορέσει να εμπλουτίσει την παλέτα των τσιμεντοειδών προϊόντων χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα που προσφέρει.

Ιονία Οδός

Ιόνια Οδός: Κινητικότητα για το έργο της οδικής σύνδεσης με το Αγρίνιο

Ξεκίνησαν οι μελέτες για τη νέα σύνδεση του Αγρινίου με τον αυτοκινητόδρομο της Ιονίας Οδού. Το μήκους του δρόμου εκτιμάται στα 13,3 χιλιόμετρα ενώ το έργο έχει εκτιμώμενο κόστος 80 εκατομμύρια ευρώ.

Φωτογραφία αρχείου

Εurobank: Νέα καταθετικά προϊόντα και πρωτοποριακές επενδυτικές επιλογές

Οι νέες προθεσμιακές καταθέσεις προσφέρονται έως και 17.3.2023 και το ελάχιστο ποσό κατάθεσης προσδιορίζεται στα €10.000, ενώ το Αμοιβαίο Κεφάλαιο διατίθεται ήδη με την περίοδο εγγραφών να λήγει επίσης 17.3.2023.

Εθνική οδός Ιωάννινα-Κακαβιά

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το Ιωάννινα-Κακαβιά μαζί και οι απαλλοτριώσεις

Το έργο «Επέκταση Ιόνιας Οδού: τμήμα Ιωάννινα - Κακαβιά» είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να εξοικονομηθεί ο χρόνος μετακίνησης των οχημάτων αλλά και να μειωθεί ο αριθμός των ατυχημάτων.

Εστιατόριο (φωτογραφία αρχείου)

Όμιλος Καστελόριζο: Διεισδύει με "ΜΕΖΕ" στο αθηναϊκό κέντρο

Λειτουργεί από τα τέλη της χρονιάς το νέο εστιατόριο – το 15ο του ομίλου- στο Σύνταγμα. Οι προσδοκίες από την high traffic περιοχή, οι βλέψεις για επέκταση μέσω franchise και στην αγορά του καφέ. Ισχυρές επιδόσεις το 2022, παρά το αυξημένο κόστος.

"ΔΙΩΡΥΓΑ GAS" - Μοτορ Οιλ: Πράσινο φως από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων

"ΔΙΩΡΥΓΑ GAS" - Μοτορ Οιλ: Πράσινο φως από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων

Η επένδυση ψους 339,6 εκατ. ευρώ αφορά στην κατασκευή και λειτουργία ενός Τερματικού Σταθμού Φυσικού Αερίου ο οποίος θα διασυνδέεται, μέσω χερσαίου αγωγού, με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου. 

Η ΕΤΕπ θα διαθέσει 900 εκατ. ευρώ για να στηρίξει ζωτικής σημασίας επενδύσεις στον δημόσιο τομέα

Η ΕΤΕπ θα διαθέσει 900 εκατ. ευρώ για να στηρίξει ζωτικής σημασίας επενδύσεις στον δημόσιο τομέα

Η πρώτη δόση του 25ετούς δανείου συγχρηματοδότησης ύψους 600 εκατ. ευρώ θα στηρίξει την εθνική συνεισφορά της Ελλάδας στη συμφωνία εταιρικής σχέσης Ε.Ε.-Ελλάδας για την περίοδο 2021-2027, με τη συνολική στήριξη της ΕΤΕπ να ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ

TITAN: Υψηλές επιδόσεις το 2022 με ώθηση από τα ισχυρά αποτελέσματα του δ’ τριμήνου

TITAN: Υψηλές επιδόσεις το 2022 με ώθηση από τα ισχυρά αποτελέσματα του δ’ τριμήνου

Με βάση τα προσωρινά και μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα, ο όμιλος αναμένει οι πωλήσεις για το έτος 2022 να υπερβούν τα 2.250 εκατ. ευρώ και τα κέρδη (EBITDA) να ξεπεράσουν τα 330 εκατ. (σε σύγκριση με τα 275 εκατ. το 2021).

Φουρλής: Η αποχώρηση από την Τουρκία και η αναδιάταξη στην αγορά αθλητικών

Φουρλής: Η αποχώρηση από την Τουρκία και η αναδιάταξη στην αγορά αθλητικών

Η απόφαση μεταβίβασης της δραστηριότητας στην τουρκική αγορά σταματά τις ζημιές που παρουσίαζε η Intersport. Επικέντρωση για τον ελληνικό εμπορικό όμιλο σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη.

Συνέντευξη Τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη

Προεκλογικές υποσχέσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με μπόλικη αοριστία

Ραντεβού το Φλεβάρη για επιδόματα, μετά τις εκλογές βλέπουμε για μείωση ΦΠΑ και εισφορών, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός. Η κινδυνολογία για την επενδυτική βαθμίδα και η αμηχανία για απευθείας αναθέσεις.

Θόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Τουρισμός, ενέργεια, επενδύσεις το "τρίπτυχο" αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα

Τους πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται μια θετική πορεία της οικονομίας ανέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Συνεταιριστικές Τράπεζες: Ζητούν άμεση πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης

Συνεταιριστικές Τράπεζες: Ζητούν άμεση πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης

Για άνισο ανταγωνισμό που υφίστανται οι τοπικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε σχέση με πρόσβαση σε  φθηνά κεφάλαια κάνουν λόγο οι συνεταιριστικές τράπεζες. 

Αεροδρόμιο Πάρου

Ξεκινά με ανάδοχο την ΙΝΤΡΑΚΑΤ η αναβάθμιση του αεροδρομίου Πάρου - Στα έργα νέος Πύργος Ελέγχου

Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ βάζει μπροστά την αναβάθμιση του αεροδρομίου Πάρου. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε ποσό με ΦΠΑ 46,2 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ 37,26 εκατ. ευρώ). Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 30 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης κατασκευής.

Drone (Αρχείο)

"Σπριντ" για την κατασκευή νέου drone made in Greece - Χρηματοδότηση σε τέσσερα ΑΕΙ

Φουλάρει τις μηχανές το Υπ. Οικονομικών για να διασφαλίσει την εγχώρια παραγωγή drone, που πλέον είναι βασικά εργαλεία για την εθνική άμυνα, όπως φαίνεται και από την τελευταία διεθνή εμπειρία στα πολεμικά μέτωπα.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: "Να γίνει η πατρίδα μας αυτάρκης στην προστασία των συνόρων της" δήλωσε ο νέος ιδιοκτήτης

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: "Να γίνει η πατρίδα μας αυτάρκης στην προστασία των συνόρων της" δήλωσε ο νέος ιδιοκτήτης

Μέχρι το Φεβρουάριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με βάση όσα ανέφερε ο νέος ιδιοκτήτης, εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου.

Ξενοδοχείο (φωτογραφία αρχείου)

Grivalia: Δεν ανήκει στους εφοπλιστές Καρνέση και Εμπειρίκο η έκταση της επένδυσης στους Πεταλιούς

Σε ανεξάρτητο ιδιοκτήτη στα νότια του νησιού Μεγαλόνησος στους Πεταλιούς ανήκει η έκταση που θα δημιουργήσει τουριστικό θέρετρο, ξεκαθαρίζει η εταιρεία.

Ανάπτυξη της οικονομίας

Εξωστρεφές, ψηφιακό και πράσινο το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα

Ο Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον" γράφει στο NEWS 24/7 για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.