ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Start-up επιχείρηση

Αναζητώντας τις νέες "ΒΕΑΤ": Μεγάλες εκπτώσεις φόρου για όσους ποντάρουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις

Ο "επενδυτικός άγγελος" μπορεί να τύχει του δικαιώματος έκπτωσης από το φορολογητέο του εισόδημα για εισφορές κεφαλαίου σε νεοφυείς επιχειρήσεις μέχρι του συνολικού ποσού των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ ανά φορολογικό έτος.

Ο Νίκος Παπαθανάσης.

Παπαθανάσης: Έκκληση σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη να τηρήσουν τους κανόνες

"Καμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός δεν θέλει να κρατά κλειστά τα καταστήματα. Υπάρχει μια επιτροπή επιστημόνων που έχει ένα μοντέλο το οποίο ακολουθεί" δήλωσε ο αν. υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία Πάολο Τζεντιλόνι

Τζεντιλόνι: Χρειάζεται ριζική μεταρρύθμιση στο Σύμφωνο Σταθερότητας

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι εκτιμά πως πρέπει να "σκεφθούμε  πιο σταδιακά, ρεαλιστικά και διαφοροποιημένα σενάρια μείωσης του δημόσιου χρέους των κρατών-μελών της ΕΕ.

Χρήματα

PwC: Τα ώριμα deals του 2021 και η προσδοκία για 1,5 δισ. ευρώ εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις

Οι οκτώ κλάδοι που χαρτογραφεί η PwC και από τους οποίους αναμένεται να προέλθουν επιχειρηματικές συμφωνίες μέσα στο 2021. Ψηλά στη λίστα χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, Τεχνολογία, ΜΜΕ & Τηλεπικοινωνίες.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Μητσοτάκης: Υπογραφή συμφωνιών με την ΕΤΕπ για χρηματοδότηση 875 εκ. ευρώ

Την πεποίθηση οτι "θα υπάρξουν πολυάριθμες ευκαιρίες για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΤΕπ" εξέρασε ο πρωθυπουργός μετά την υπογραφή δύο συμφωνιών.

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής για τις ΑΠΕ ζητούν οι Περιφερειάρχες

Ειδικά σε κάποιες Περιφέρειες το αντι...ΑΠΕ κίνημα έχει πάρει τη μορφή μαζικής άρνησης όλων των επενδυτικών προτάσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαμαρτυρίες επενδυτών προς την κυβέρνηση.

Σκλαβενίτης σούπερ μάρκετ

Νέες επενδύσεις στο e-commerce από τον Σκλαβενίτη

Τρεις μήνες μετά την είσοδό της στην ηλεκτρονική αγορά και την πιλοτική λειτουργία του e-shop για τις περιοχές της Αττικής, η αλυσίδα Σκλαβενίτης ετοιμάζεται να παρέχει αυτή την υπηρεσία και στους καταναλωτές της Θεσσαλονίκης.

Φαρμακευτική Κάνναβη

Ανοίγεται εξαγωγικό "παράθυρο" για τη φαρμακευτική κάνναβη

Απελευθέρωση των επενδύσεων στην παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης φέρνει το υπό διαβούλευση ν/σ του υπουργείου Ανάπτυξης, που ρυθμίζει θέματα εξαγωγής των προϊόντων σε μια διεθνή αγορά που διψάει για ανακούφιση από τη χρήση της.

Αγωγός φυσικού αερίου

Προχωράει σε διαγωνισμούς ο πλωτός σταθμός υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη

Σε αναμονή της συμμετοχής και της Βόρειας Μακεδονίας στο μετοχικό σχήμα, προχωρούν οι διαδικασίες προετοιμασίας ώστε εντός του έτους να αρχίσει η κατασκευή.

Καφούνης: Οπωσδήποτε click inside σε άλλους 4 κλάδους στις κόκκινες περιοχές

Καφούνης: Οπωσδήποτε click inside σε άλλους 4 κλάδους στις κόκκινες περιοχές

Τέσσερις κλάδοι παρέμειναν χωρίς τζίρο, λόγω της φύσης των προϊόντων τους, κατά την περίοδο του click away. Υπάρχει ανάγκη να λειτουργήσουν με click inside, επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Φωτοβολταϊκά

Κομισιόν: Επενδύει σε ελληνική εταιρεία καινοτόμων φωτοβολταϊκών για θερμοκήπια

Η ελληνική εταιρεία Brite Solar βρίσκεται ανάμεσα στις 42 καινοτόμες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις τις οποίες θα χρηματοδοτήσει το Ταμείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας.

Έργα σε υπό κατασκευή τμήμα δρόμου

Τα μεγάλα έργα που μας απασχόλησαν το 2020

Το Μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας, η ολοκλήρωση του Ε65, η επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, ο ΒΟΑΚ, οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού είναι κάποια από αυτά.