post impression url

Πώς θα κάνετε την επιχείρησή σας περισσότερο ανταγωνιστική;

Πώς θα κάνετε την επιχείρησή σας περισσότερο ανταγωνιστική;
UNSPLASH

Σε εποχές ταχύτατων εξελίξεων και αυξημένου ανταγωνισμού στον κόσμο του επιχειρείν, ένας οργανισμός οφείλει να μετασχηματιστεί ψηφιακά με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμείνει ισχυρός στον κόσμο του αύριο.

Η αναζήτηση τρόπων ώστε μία επιχείρηση να μπορεί να ξεχωρίζει συνεχώς από τους ανταγωνιστές της είναι απόλυτη προτεραιότητα σε έναν κόσμο συνεχόμενων αλλαγών, εξελίξεων και πολύ σημαντικών προκλήσεων. Πρόκειται για μία αέναη προσπάθεια που απαιτεί χρόνο, πόρους και μεταβολές σε πολλά επίπεδα. Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, ωστόσο, που στη σημερινή εποχή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο να μπορέσει μία επιχείρηση να παρακολουθήσει τα νέα δεδομένα αλλά και να επωφεληθεί από αυτά είναι το να μπορεί να είναι ενεργή σε ό,τι αφορά την καινοτομία. Υιοθετώντας νέες τεχνολογίες, αξιοποιώντας ψηφιακά μέσα, αλλά και αναδυόμενες τάσεις της εποχής, κάθε επιχείρηση μπορεί να βρει τους τρόπους να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

UNSPLASH

Κάτω από την ομπρέλα του ψηφιακού μετασχηματισμού συναντάμε μία σειρά από αλλαγές που έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει μία επιχείρηση, ώστε να επωφεληθεί από τα όσα προσφέρουν πλέον η τεχνολογία, το Διαδίκτυο και τα ψηφιακά μέσα. Για να μπορέσει να είναι περισσότερο ανταγωνιστική αλλά και βιώσιμη στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, μία εταιρεία πρέπει να προσαρμόζεται στις μεταβολές της εποχής με ταχύτατους ρυθμούς, αλλά και να είναι ευέλικτη σε όλα τα επίπεδα. Οι νέες τεχνολογίες έχουν ανοίξει καινούριους δρόμους που οδηγούν τις επιχειρήσεις στο αύριο με περισσότερα εφόδια, ώστε να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό. Λύσεις όπως η δημιουργία ενός σύγχρονου e-shop, η αξιοποίηση των υπηρεσιών digital marketing, αλλά και η χρήση ψηφιακών εργαλείων ενισχύουν σημαντικά τις προοπτικές μίας επιχείρησης σε καιρούς συνεχόμενων τεχνολογικών εξελίξεων. Αξιοποιώντας εργαλεία και διαθέσιμες εφαρμογές, μπορούν τα στελέχη μίας επιχείρησης να οργανώσουν ομάδες συνεργασίας ακόμη και από απόσταση, να διαχειριστούν projects, παραγγελίες και πελάτες με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, αλλά και να ενισχύσουν συνολικά την ψηφιακή τους παρουσία σε όλα τα επίπεδα.

Ο ρόλος του upskilling του ανθρώπινου δυναμικού

UNSPLASH

Είναι, φυσικά, σημαντικό το να είναι τα στελέχη κάθε εταιρείας έτοιμα να υποδεχθούν όλες τις εξελίξεις αλλά και ώριμα, ώστε να διαχειριστούν τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα και τα πλεονεκτήματά της. Έτσι, η απόκτηση γνώσεων από το ανθρώπινο δυναμικό της μέσω του upskilling σε τεχνολογικές δεξιότητες – αλλά και soft skills – μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Digital Transformation in Greece report 2022-2023 που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2022 από το Found.ation σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό EIT Digital, oι εργαζόμενοι πρέπει να ενθαρρυνθούν ώστε να κατανοήσουν τις δυνατότητες των αναδυόμενων τεχνολογιών, πριν οραματιστούν καινούριες και χρήσιμες εφαρμογές τους. Αν και οι περισσότερες επιχειρήσεις τους παρέχουν κατάρτιση (κυρίως σε προγράμματα παραγωγικότητας και τεχνικές δεξιότητες), οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με το report, προτιμούν να επικεντρώνονται σε δεξιότητες που σχετίζονται με την ηγεσία, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα και επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για νέες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα Big Data ή ακόμη και το Blockchain.

Ένα ψηφιακό κανάλι γνώσεων, πρακτικών και εμπειριών


Καθώς η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και η συνολική εκπαίδευση πάνω σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα σε κάθε επιχείρηση, είναι σημαντικό να υπάρχουν πηγές ενημέρωσης και επιμόρφωσης που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να προχωρήσουν με γνώσεις και εμπειρίες στο μέλλον. Το Digital Academy for Business αποτελεί την πρώτη και μοναδική πρωτοβουλία ελληνικής τράπεζας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Πρόκειται για ένα ψηφιακό hub γνώσεων, πρακτικών και εμπειριών για επαγγελματίες και επιχειρηματίες που παρέχει πρωτοποριακό υλικό και δωρεάν συμμετοχή σε e-workshops τα οποία διοργανώνει, αξιοποιώντας το οικοσύστημα συνεργατών της Eurobank: Διεθνή brands, πρωτοπόρες digital εταιρείες και στρατηγικούς εταίρους που μοιράζονται τις βέλτιστες πρακτικές τους σε e-workshops, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των επιχειρήσεων και τις εκάστοτε συνθήκες της αγοράς. Το Digital Academy for Business, αριθμεί πάνω από 2.500 μέλη, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται.

UNSPLASH

Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στην ευρεία θεματολογία των webinars και της αρθρογραφίας μέσω της ιστοσελίδας www.eurobank.gr. Οι θεματικές ενότητες, που συνεχώς εμπλουτίζονται, περιλαμβάνουν μέχρι στιγμής: ESG, Digital Marketing, Τουρισμός, Ηλεκτρονικό εμπόριο, Ικανοποίηση πελάτη, Σύγχρονες μέθοδοι εργασίας, Ηλεκτρονική τιμολόγηση. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι έχουν πρόσβαση σε πάνω από 37 άρθρα και 18 μαγνητοσκοπημένα webinars σχετικού ενδιαφέροντος. Επιπρόσθετα, το Digital Academy συμμετέχει και συμβάλλει ενεργά με τη δράση του σε διεθνή events για επιχειρήσεις. Ειδικότερα, υπήρξε platinum χορηγός του 2ου Hellenic Association of Treasurers Summit, που διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 με μεγάλη επιτυχία. Επίσης, χάρη σε μια στρατηγική συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής σε workshops σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, που διοργανώνονται από τον κορυφαίο φορέα επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, όπως επίσης και στην πρωτοβουλία του για το παρατηρητήριο ψηφιακού μετασχηματισμού. Τέλος, το Digital Academy for Business αποτέλεσε για το 2022 στρατηγικό πυλώνα του Naxos Smart Island project δίνοντας την ευκαιρία σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα τους στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού τους.

Είναι άκρως θεμιτό να επιθυμεί μία επιχείρηση να διαγράφει μία ανταγωνιστική πορεία στην αγορά, αλλά και να ξεχωρίζει συνέχεια αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά της. Πρόκειται για μία ξεχωριστή πρόκληση που, για να επιτευχθεί, πρέπει να συμβούν αλλαγές τόσο στη νοοτροπία, όσο και, συνολικά, στο επίπεδο της αναβάθμισης υποδομών αλλά και της εκπαίδευσης του προσωπικού της. Πρωτοβουλίες όπως το Digital Academy for Business αποτελούν λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση, προσφέροντας συνεχώς περισσότερες δυνατότητες ενημέρωσης και επιμόρφωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα