Προχωρά η συμφωνία Lamda – ΤΕΜΕΣ για τα πεντάστερα στο Ελληνικό

Προχωρά η συμφωνία Lamda – ΤΕΜΕΣ για τα πεντάστερα στο Ελληνικό
Εργασίες ανάπλασης στο Ελληνικό Eurokinissi

Ενεργοποιήθηκε το ΜοU των δύο πλευρών για την ίδρυση μικτών εταιρειών (70% ΤΕΜΕΣ-30% Lamda Development) που θα αναπτύξουν τις δύο πολυτελείς αναπτύξεις. Μεταβιβάστηκαν ήδη τα οικόπεδα και καταβλήθηκε το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο.

Στην επίσημη ανακοίνωση ίδρυσης των δύο μικτών εταιρειών που θα αναπτύξουν αντίστοιχες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, τόσο στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά όσο και στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού, προχώρησε η Lamda Development και η ΤΕΜΕΣ, ενεργοποιώντας το σχετικό MoU με τον όμιλο ΤΕΜΕΣ.

Ειδικότερα, συστάθηκε η εταιρεία Belt Riviera με συμμετοχή 70% της ΤΕΜΕΣ και 30% της Ελληνικό ΑΕ (όμιλος Lamda) με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 46,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων άμεσα καταβλήθηκε ποσό 18,6 εκατ. ευρώ κατ’ αναλογία από τα δύο μέρη, και το υπόλοιπο δύναται να καταβληθεί σε βάθος 5ετίας. Αντιστοίχως το δεύτερο joint venture με την επωνυμία Malt Riviera και πάλι συστήνεται με αναλογία 70% από την ΤΕΜΕΣ και 30% από την Ελληνικό ΑΕ, και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 62,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,6 εκατ. ευρώ καταβάλλονται άμεσα και τα υπόλοιπα προβλέπεται να εισφερθούν σε βάθος 5ετίας, κατά τη μετοχική αναλογία.

Σύμφωνα με τη στρατηγική συμφωνία των δύο πλευρών, προβλέπεται η δημιουργία δύο ξενοδοχείων αλλά και Branded κατοικιών, που θα αναλάβουν ξένοι operators. Οι δύο αναπτύξεις θα καλύψουν συνολικά επιφάνεια 63.000 τ.μ. ενώ η συνολική επένδυση έχει αρχικώς υπολογιστεί σε 300 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, υπογράφηκε μεταξύ της εταιρείας BELT Riviera Α.Ε. και της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. (100% θυγατρική της Lamda Development) το προσύμφωνο για την απόκτηση εκ μέρους της πρώτης ποσοστού 100% του δικαιώματος της πλήρους κυριότητας επί ακινήτου έκτασης 80.011 τ.μ. στη Ζώνη Ανάπτυξης «ΠΜ-Α2» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού–Αγίου Κοσμά, στο οποίο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα αναπτυχθεί ξενοδοχείο 5 αστέρων με 160 δωμάτια, μεγάλους υπαίθριους χώρους και εμβληματικά καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας δίπλα στη θάλασσα, πολυτελές Beach Club, Health Club με εγκαταστάσεις αναψυχής, γυμναστικής και ομορφιάς, ενώ θα διαθέτει και οικιστικό συγκρότημα 17 επώνυμων πολυτελών κατοικιών/διαμερισμάτων (branded residences) με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα. Η εν λόγω ανάπτυξη θα βρίσκεται δίπλα στην προνομιακή παράκτια οικιστική ζώνη υπερπολυτελών κατοικιών (The Cove Villas και The Cove Residences).

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου €38,3εκ, στο οποίο περιλαμβάνεται η αξία κτήσης του ακινήτου ποσού περίπου €22,3εκ και η συμμετοχή στο αναλογούν κόστος υποδομών Μητροπολιτικού Πόλου ποσού περίπου €16εκ, και καταβάλλεται σε δόσεις. Η πρώτη δόση ποσού περίπου €12,8εκ, πλέον φόρων, καταβλήθηκε με την υπογραφή της συμφωνίας. Η εταιρεία BELT Riviera Α.Ε. ελέγχεται κατά 70% από την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και 30% από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε.

Κατ’ αντιστοιχία υπογράφηκε η συμφωνία μεταβίβασης του δικαιώματος επιφανείας επί ακινήτου έκτασης 132.821 τ.μ. στη Ζώνη Ανάπτυξης «ΠΜ-Α1» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού–Αγίου Κοσμά μεταξύ της MALT Riviera Α.Ε. και της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. για την απόκτηση εκ μέρους της πρώτης .

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, εκεί θα αναπτυχθεί επίσης ξενοδοχείο 5 αστέρων με 200 δωμάτια, μεγάλους υπαίθριους χώρους και εμβληματικά καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας δίπλα στη θάλασσα, πολυτελές Beach Club, Health Club με εγκαταστάσεις αναψυχής, γυμναστικής και ομορφιάς, ενώ θα διαθέτει και οικιστικό συγκρότημα 49 θάλασσα και τη Μαρίνα Αγ. Κοσμά. Η εν λόγω ανάπτυξη θα βρίσκεται δίπλα στην αναβαθμισμένη Μαρίνα Αγ. Κοσμά και σε μικρή απόσταση από το Riviera Galleria και το εμβληματικό υψηλό κτίριο κατοικιών Riviera Tower.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου €52,5 εκ, στο οποίο περιλαμβάνεται η αξία κτήσης του δικαιώματος επιφανείας επί του ακινήτου ποσού περίπου €32,5 εκ και η συμμετοχή στο αναλογούν κόστος υποδομών Μητροπολιτικού Πόλου ποσού περίπου €20εκ, και καταβάλλεται σε δόσεις. Η πρώτη δόση ποσού περίπου €17,5εκ, πλέον φόρων, καταβλήθηκε με την υπογραφή της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα