Sky Express: 4,4 εκατ. επιβάτες για το 2023 και νέα Business Class

Sky Express: 4,4 εκατ. επιβάτες για το 2023 και νέα Business Class

Η ελληνική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε τα ανοδικά μεγέθη ανάπτυξης της, αλλά και τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες της.

Ανοδική πορεία σε όλα τα μεγέθη της καταγράφει η αεροπορική εταιρεία Sky Express, η οποία εκτιμά ότι μέσα στο 2023 αναμένεται να μεταφέρει 4,4 εκατομμύρια επιβάτες, με 54.000 πτήσεις σε περισσότερους από 65 προορισμούς και με εκτιμώμενα έσοδα 360 εκατ. ευρώ.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η SKY express, ανακοινώθηκαν τόσο τα μεγέθη ανάπτυξης της, όσο και οι νέες υπηρεσίες και προϊόντα. Ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ένα νέο προϊόν που έλειπε από τα αεροπλάνα της, τη θέση business class που ξεκινά τον ερχόμενο Ιούλιο από τα δρομολόγια του εξωτερικού.

Η αεροπορική εταιρεία κατά το Α’ τρίμηνο του 2023 ακολούθησε μια δυναμική πορεία, με τις συνολικές της πτήσεις να αυξήθηκαν κατά 11% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2022 ξεπερνώντας τις 10.000. Συγκρίνοντας με το α’ τρίμηνο του 2019 (περίοδος προ πανδημίας Covid-19) η αύξηση των πτήσεων φτάνει το 69%. Οι επιβάτες της εταιρείας αυξήθηκαν 50%, σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2022, ξεπερνώντας τους 730.000. Tα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 73% (σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2022) φτάνοντας τα 48 εκατ. ευρώ, οδηγούμενα από την υψηλότερη ανάπτυξη των πτήσεων εξωτερικού. Η εκθετική οργανική ανάπτυξη των μεγεθών της εταιρίας υποστηρίχτηκε από ισχυρή αύξηση των θέσεων εργασίας που πλέον ξεπερνούν τις 660, με 390 νέες προσλήψεις την τετραετία 2019-2022, που περιλαμβάνει και την περίοδο της πανδημίας.

Νέα προϊόντα και υπηρεσίες

Η νέα υπηρεσία business class της εταιρείας, που ονομάζεται Bliss, ξεκινά τον Ιούλιο του 2023 από τα δρομολόγια του εξωτερικού, θα επεκταθεί σταδιακά και θα προσφέρει στους επιβάτες προτεραιότητα σε κάθε στάδιο του ταξιδιού, δωρεάν πρόσβαση στα VIP Lounges, δυνατότητα μεταφοράς επιπλέον αποσκευών και κιλών σε αυτές, fine dining επιλογές και ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η εταιρεία ακολουθώντας το μοντέλο της βιώσιμης κινητικότητας ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες της δεν υποχρεώνονται στην κατανάλωση τροφίμων, αλλά ούτε κι επιβαρύνονται με το κόστος αυτό στην τιμή του εισιτηρίου τους, αφού επιλέγουν οι ίδιοι αν και τι θέλουν να καταναλώσουν κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η Sky Express θα εφαρμόσει τη νέα υπηρεσία Preorder, χάρη στην οποία η σπατάλη φαγητού (food waste) εκμηδενίζεται, καθώς οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και να παραγγείλουν το γεύμα τους μέχρι και μερικές ώρες πριν από την πτήση. Το μενού του Preorder θα είναι ακόμα πιο πλούσιο και premium με ειδικά πιάτα και μεγάλη ποικιλία σε τρόφιμα και ποτά που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες και διατροφικές συνήθειες των επιβατών.

Ένα ακόμη νέο προϊόν είναι το SKY Forward με το οποίο ο επιβάτης μπορεί να αγοράσει ένα πακέτο πτήσεων για όλο το δίκτυο της SKY express, με έκπτωση και να το εξαργυρώνει, για όπου επιθυμεί, όποτε θέλει, σε όσες πτήσεις θέλει και με όποιον θέλει, καταβάλλοντας τους φόρους του εκάστοτε αεροδρομίου.

Ο στόλος

Ο στόλος της SKY express, ταξιδεύει στο μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών εσωτερικού (34) και σε 29 προορισμούς εξωτερικού σε 12 χώρες. Από τους προορισμούς του εσωτερικού οι 27 εξυπηρετούνται μέσω του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών με τους 5 να εξυπηρετούνται αποκλειστικά από/προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Αναφορικά με τους προορισμούς του εξωτερικού μέσω του «Ελ. Βενιζέλος» εξυπηρετούνται 9 προορισμοί σε 8 χώρες.

Ο στόλο της, ο οποίος απαριθμεί πλέον 23 αεροσκάφη, πέτυχε τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 37.716 τόνους το 2022 και κατά 4.849 τόνους μέχρι στιγμής το 2023 -μείωση που αντιστοιχεί στις ετήσιες εκπομπές 9.253 επιβατικών οχημάτων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα