ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Εικόνα από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

ΥΠΑ: Παρατείνεται έως 9/8 η ΝΟΤΑΜ για πτήσεις εσωτερικού - Τι ισχύει για τις πτήσεις στα νησιά

Οι επιβάτες από την ηπειρωτική χώρα θα ταξιδεύουν σε νησιωτικούς προορισμούς μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή αρνητικού τεστ, ή βεβαίωσης νόσησης.

Εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι

"Γκαζώνουν" τα έργα για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου

Οι πρόδρομες εργασίες τρέχουν παρά την επέλαση και την "επιμονή" της πανδημίας. Η έμφαση που δίνεται είναι στην προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων και την παράλληλη υλοποίηση των έργων.

Λιμάνι Πειραιά.

Η "κούρσα" εμβολιασμών-κορονοϊού κρίνει τουρισμό, οικονομία και φορολογικά έσοδα

Η πορεία των εμβολιασμών, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, αναμένεται να είναι ο βασικός παράγων για την πορεία του τουρισμού αλλά και της τόνωσης της αναβαλλόμενης ζήτησης  άρα και των εσόδων, καθώς θα καθορίσει το αν η ζωή θα επιστρέψει γρήγορα στην κανονικότητα χωρίς προσκόμματα.

Γερμανία: 75χρονη αρνήθηκε να φορέσει μάσκα σε αεροπλάνο και δάγκωσε αστυνομικό

Γερμανία: 75χρονη αρνήθηκε να φορέσει μάσκα σε αεροπλάνο και δάγκωσε αστυνομικό

Επιβάτιδα σε πτήση κλώτσησε και χαστούκισε αστυνομικούς που ήθελαν να την οδηγήσουν εκτός του αεροσκάφους επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα. Έριξε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο ενός αστυνομικού, ενώ έναν άλλον τον δάγκωσε.

Άφιξη τουριστών στο αεροδρόμιο

Κομισιόν για Μάλτα: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ελεύθερη κυκλοφορία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντά για την απόφαση της Μάλτας να κλείσει τα σύνορά της στους μη εμβολιασμένους. "Κάθε μέτρο που περιορίζει την ελεύθερη κυκλοφορία πρέπει να είναι αναλογικό και να μη δημιουργεί διακρίσεις".

Εικόνα από το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"

ΕΕΣ: Δεν διασφαλίστηκαν τα δικαιώματα των επιβατών από τις αεροπορικές κατά την πανδημία

"Κατά τους πρώτους μήνες της κρίσης, σε μεγάλο αριθμό επιβατών δεν επιστράφηκαν χρήματα και πολλοί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αποδεχτούν να λάβουν κουπόνια" τονίζει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αναβιώνει η πτήση του θρυλικού Δημήτριου Καμπέρου, του 1912, με υδροπλάνο

Αναβιώνει η πτήση του θρυλικού Δημήτριου Καμπέρου, του 1912, με υδροπλάνο

Για όσους δεν γνωρίζουν, η λέξη «τρελοκαμπέρος» είναι συνώνυμη των λέξεων παράτολμος, ριψοκίνδυνος και προέρχεται από το βιβλίο από το βιβλίο της συγγραφέως Αντιγόνης Καμπέρου, ανιψιάς του θρυλικού Αεροπόρου με τίτλο: «Δημήτριος Καμπέρος Ο Τρελοκαμπέρος».

Εικόνα από το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"

ΥΠΑ: Παράταση οδηγιών για πτήσεις εξωτερικού και για πτήσεις εσωτερικού σε νησιά

Τι θα ισχύει για τις πτήσεις εξωτερικών έως τις 3 Ιουλίου και για τις πτήσεις εσωτερικού σε νησιωτικούς προορισμούς έως τις 5 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.