Σημαντική η συμβολή της MSD στην Ελληνική Κοινωνία και Οικονομία

Σημαντική η συμβολή της MSD στην Ελληνική Κοινωνία και Οικονομία
Η διευθύνουσα σύμβουλος (δεύτερη από δεξιά) και στελέχη της εταιρείας MSD Ελλάδας

Όπως επισημαίνεται στον Απολογισμό της Εταιρικής Υπευθυνότητας πρόθεσή της φαρμακευτικής είναι η βελτίωση της υγείας των πολιτών, προσφέροντας στην ελληνική κοινωνία.

Ισχυρό διαπιστώνεται στη χώρα μας το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρείας MSD Ελλάδος, στη χώρα μας, όπως φαίνεται από τον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα έτη 2017-2018 ο οποίος συντάχθηκε βάσει του διεθνώς αναγνωρισμένου πρότυπου Global Reporting Initiative (GRI) και του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας. Ο απολογισμός αποτυπώνει τα σημαντικότερα έργα και πρωτοβουλίες της MSD που εστιάζουν σε πέντε ξεχωριστούς τομείς: πρόσβαση στην υγεία, εργαζόμενοι, ηθική & αξίες, δράσεις για την κοινωνία και περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκδοσης του 2ου Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας, η διευθύνουσα σύμβουλος της MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας Agata Jakoncic δήλωσε: «Στην MSD Ελλάδος, η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί μέρος του οράματός μας και η υπεύθυνη λειτουργία βρίσκεται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε. Το 2018 προχωρήσαμε με τη στρατηγική μας και τη συνδέσαμε με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Πρόθεσή μας είναι η βελτίωση της υγείας των Ελλήνων πολιτών, προσφέροντας στην ελληνική κοινωνία, όχι μόνο με καινοτόμες θεραπείες που σώζουν ζωές, αλλά επιπλέον υποστηρίζοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, την έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψη».

Ειδικότερα για τη χώρα μας, σημαντικό σταθμό αποτελεί το πρόγραμμα «Μητέρα και Παιδί» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας MSD for Mothers από τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδος, και παρείχε γυναικολογικές υπηρεσίες σε 42.339 γυναίκες και σε 3.742 εγκύους. Το πρόγραμμα ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά σε ένα πρόβλημα κοινωνικό αλλά και υγείας, στηρίζοντας με απόλυτη αίσθηση ευθύνης τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες όπως οι ανασφάλιστοι, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και οι μειονότητες.

Αναφερόμενος στη συνολική στρατηγική προσέγγιση της εταιρείας σε επίπεδο εταιρικής υπευθυνότητας ο κ. Αντώνης Καρόκης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της MSD Ελλάδας δήλωσε: «Στην MSD Ελλάδος, προσπαθούμε να βελτιώνουμε διαρκώς την πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες και μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων να συμβάλλουμε σε θέματα πρόληψης και διάγνωσης σημαντικών ασθενειών και νοσημάτων. Διαθέτουμε συνολικά 103 φαρμακευτικά προϊόντα στην Ελλάδα και τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε διεξάγει 25 κλινικές έρευνες στην Ελλάδα σε αρκετές θεραπευτικές κατηγορίες» και συμπλήρωσε ότι: «Η MSD διαθέτει 15 από τα 18 συνολικά εμβόλια που προστατεύουν από νοσήματα και περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού παιδιών, εφήβων και ενηλίκων της χώρας μας».

Η υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστό μέρος του οράματος και του τρόπου λειτουργίας της MSD Ελλάδος. Σύμφωνα με την κ. Σέβη Σφακιανάκη, Communications & CSR Manager της MSD, το μανιφέστο «Life Matters» που έχουν συνθέσει όλοι οι εργαζόμενοι, αποτελεί το κεντρικό μήνυμα του νέου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας και αναδεικνύει κάτι πολύ απλό: κάθε ζωή αξίζει. Πρόθεση της εταιρίας είναι η βελτίωση της υγείας των Ελλήνων πολιτών, προσφέροντας στην ελληνική κοινωνία, όχι μόνο με καινοτόμες θεραπείες που σώζουν ζωές, αλλά επιπλέον υποστηρίζοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, την έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψη. Στη θεραπευτική κατηγορία της ανοσο-ογκολογίας, η MSD διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κλινικής έρευνας με περισσότερες από 900 μελέτες σε εξέλιξη παγκοσμίως για περισσότερους από 30 τύπους καρκίνου. Παράλληλα, στην Ελλάδα στηρίζει πρόγραμμα ασθενών στην Ανοσο- Ογκολογία και στην διάρκεια των ετών 2017 – 2018 έχουν ωφεληθεί 4.277 ασθενείς με καρκίνο. Το πρόγραμμα αφορά στην κάλυψη κόστους εξετάσεων, οι οποίες δεν αποζημιώνονται μέχρι στιγμής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version