ΤΙΤΑΝ: Αύξηση 131% στα EBITDA για το α’ τρίμηνο 2023

ΤΙΤΑΝ: Αύξηση 131% στα EBITDA για το α’ τρίμηνο 2023
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΙΤΑΝ MotionTeam

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της ΤΙΤΑΝ ανήλθαν σε 107,1 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 131% έναντι ενός χαμηλού πρώτου τριμήνου του 2022.

Πολύ δυναμικό ξεκίνημα της χρονιάς για την Τιτάν, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου, με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 588,1 εκ. ευρώ, αυξημένες κατά 29,3%, χάρη στην αυξημένη ζήτηση στις περισσότερες κύριες αγορές του Ομίλου, στις ήπιες καιρικές συνθήκες και στα καλύτερα επίπεδα τιμών.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 107,1 εκ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 131% έναντι ενός χαμηλού πρώτου τριμήνου του 2022. Τα περιθώρια κέρδους διευρύνθηκαν χάρη στις αυξημένες πωλήσεις, στη μείωση κόστους χάρη στα οφέλη των επενδύσεων στα εργοστάσια, στη βελτίωση του ενεργειακού μείγματος με την αυξημένη χρήση εναλλακτικών καυσίμων και στις ευνοϊκότερες τιμές ενέργειας.

Καταγράφηκε συνεχής μείωση των ειδικών καθαρών εκπομπών CO2 και περαιτέρω πρόοδος στην ψηφιοποίηση της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ διατηρήθηκαν οι θετικές προοπτικές, χάρη στα ενισχυμένα επίπεδα ζήτησης, στις ενισχυμένες τιμές στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και στις βελτιωμένες επιδόσεις καθώς ολοκληρώνονται οι περισσότερες επενδύσεις.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα