Ξε-πουλιέται σήμερα η Yahoo

Ξε-πουλιέται σήμερα η Yahoo

Στις καλές ημέρες η αξία της έφτανε στα 125 δισ. δολάρια. Δες με πόσα την εξαγοράζει η Verizon

Για τους περισσότερους χρήστες του ιντερνετ στην δεκαετία του '90 ήταν η πρώτη τους μηχανή αναζήτησης. Τότε που οι μηχανές αναζήτησης έμοιαζαν περισσότερο με τηλεφωνικούς καταλόγους καθώς οι διευθύνσεις ήταν ελάχιστες. Επίσης ήταν η κεντρική σελίδα για δεκάδες εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη όταν ακόμη είχαμε συνδέσεις "dial up".

Δημιουργήθηκε το 1994 από τους δύο φοιτητές του Στάντφορντ τον Jerry Yang και τον David Filo και ένα χρόνο αργότερα θα έβλεπε της μετοχές της να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο. Τα επόμενα χρόνια είδε την αξία της μετοχής της να ανεβαίνει έως και τα 125 δισ. δολάρια κλείνοντας την πόρτα σε φιλόδοξους επενδυτές όπως ήταν η Microsoft.

Δεν κατάφερε ποτέ όμως να γίνει ανταγωνιστική όταν η Google μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι ενώ κινήσεις της όπως κινήσεις εκσυγχρονισμού όπως το flickr στο χώρο της φωτογραφίας έμελλε να είναι ένα βήμα πίσω από την εποχή. Ο κόσμος στρέφονταν μαζί στα κινητά και η Yahoo είχε μείνει σταθερή την τελευταία δεκαετία στον κόσμο των desktops. Μοιραία λοιπόν άρχισε και η καθοδική πορεία που είχε σαν αποτέλεσμα να έχει βγει στο σφυρί και εμφανισθεί ως σωτήρας η Verizon η οποία φέρεται ότι θα ανακοινώσει το απόγευμα της Δευτέρας ως τιμή αγοράς τα 4,8 δισ. δολάρια. Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι η ίδια εταιρεία είχε εξαγοράσει έναντι 4,4 δισ. δολαρίων μία άλλη αυτοκρατορία του παρελθόντος την AOL.

SHARE:

24Media Network