Υπουργείο Οικονομικών: Δύο σημαντικές ρυθμίσεις για τη ΛΑΡΚΟ

Υπουργείο Οικονομικών: Δύο σημαντικές ρυθμίσεις για τη ΛΑΡΚΟ
Eurokinissi

Οι ρυθμίσεις για τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενούς της εντάσσονται στο τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Στο τελευταίο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, που ξεκινά σήμερα, Παρασκευή (17/03) η συζήτησή του στη Βουλή των Ελλήνων, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, δυο σημαντικές ρυθμίσεις, όπως αναφέρει το Υπ. Οικονομικών, για τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενούς της.

Ειδικότερα:

1ον. Παρατείνεται η ειδική διαχείριση της εταιρείας, μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2024, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διάθεση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ και του Ελληνικού Δημοσίου στον επενδυτή που προέκυψε μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δύο παράλληλων διαγωνιστικών διαδικασιών που διενεργήθηκαν από την Ειδική Διαχείριση και από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Με βάση το Υπουργείο η χορηγούμενη παράταση κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να ολοκληρωθούν:

(α) Η υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης μεταξύ της ειδικής διαχείρισης και του επιτυχόντα επενδυτή.

(β) Η υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και επιτυχόντος επενδυτή στο διαγωνισμό που διεξήγαγε το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου και η συντήρηση του Συγκροτήματος Εργοστασίου Λάρυμνας, μέχρι την εγκατάσταση του επενδυτή.

(γ) Η ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων.

2ον. Παρατείνεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με τους εργαζόμενους της εταιρείας μέχρι το τέλος του 2023.

«Κυβέρνηση, απολύτως συνεπής προς τα συμφωνηθέντα με τους εργαζόμενους της εταιρείας (πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 7 Μαρτίου 2023), συνεχίζει τις συστηματικές προσπάθειες για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών» αωαφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα