Εταιρία των ΗΠΑ καταγγέλλει ότι έδωσε μίζα σε εφοριακούς

Εταιρία των ΗΠΑ καταγγέλλει ότι έδωσε μίζα σε εφοριακούς

Αμερικανική εταιρία προϊόντων καπνού καταγγέλλει ότι έδωσε 95.000 δολάρια σε εφοριακό, προκειμένου να εμφανίσει μεγαλύτερες ζημιές και να γλιτώσει φόρο. Την αποκάλυψη την έκανε η ίδια η εταιρία στις ΗΠΑ

Το ποσό των 95.000 δολαρίων έδωσε εταιρία προϊόντων καπνού σε εφοριακό στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με καταγγελία που έκανε η ίδια η εταιρία.

Τα χρήματα δόθηκαν τον Μάρτιο του 2003 προκειμένου η εταιρία να εμφανίσει μεγαλύτερες ζημιές και να καταβάλλει φόρους ύψους 650.000 ευρώ αντί των 3.000.000 ευρώ που θα υποχρεωνόταν να πληρώσει για την περίοδο 1995-2001.

Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο της έρευνας της αρμόδιας υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς των ΗΠΑ, με την εταιρία, μάλιστα, να υποστηρίζει ότι έδωσε το "δώρο" στον εφοριακό επειδή πληροφορήθηκε ότι αυτή είναι η συνήθης πρακτική στην Ελλάδα.

Η έρευνα που έγινε από τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας έδειξε την εφοριακό που καρπώθηκε τη μίζα, η οποία μάλιστα είναι εν ενεργεία ενώ διαπιστώθηκε και η εμπλοκή δύο ακόμα συνταξιούχων συναδέλφων της, που ήταν στο ίδιο κλιμάκιο ελέγχου.

Ο εισαγγελέας διαφθοράς στη Θεσσαλονίκη διέταξε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των συγκεκριμένων εφοριακών και θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ενώ το αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί.

Πληροφορίες από agelioforos.gr

SHARE: