Συναινέσεις

Discussion on Education at the plenary hall of the Greek parliament, on September 28, 2016 /        , , 28  2016.
Discussion on Education at the plenary hall of the Greek parliament, on September 28, 2016 / , , 28 2016. SOOC

Όσο η Παιδεία, παραμένει πεδίο αντιπαράθεσης, καμία ουσιαστική αλλαγή προς το καλύτερο δεν πρόκειται να υπάρξει

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Η προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή, είχε κόντρες για άσχετα με την Παιδεία θέματα, τις συνήθεις αντεγκλήσεις με χτυπήματα κάτω από τη μέση και αρκετά θρησκευτικά.

Είχε προηγηθεί η προς αρχηγούς επιστολή του Αρχιεπισκόπου, με την οποία έκανε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο, ότι το “ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς”, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα σε αυτή τη χώρα.

Υπήρξαν όμως και κάποια ψήγματα συναίνεσης, κυρίως στην τριτολογία του πρωθυπουργού, που σε συγκεκριμένους τομείς θα έπρεπε να είναι ο κανόνας.

Χωρίς να μπαίνουμε στη λογική των διαφόρων βολικών “συναινέσεων”, η Παιδεία είναι ένας τομέας, που αν δεν υπάρξει συνεννόηση και σχέδιο με μακροπρόθεσμους στόχους και σε 20 χρόνια από τώρα τα ίδια θα συζητάμε.

Είναι προφανές, ότι άλλοι θα σχεδιάσουν τις αλλαγές, άλλοι θα τις υλοποιήσουν και άλλοι θα καρπωθούν τα οφέλη, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Όταν μιλάμε για την Παιδεία, μιλάμε για την ελπίδα και το μέλλον αυτής της χώρας.

Όσο, η Παιδεία παραμένει πεδίο στείρας αντιπαράθεσης και όσο κάθε υπουργός προσπαθεί να κάνει αλλαγές, με άμεσα αποτελέσματα, τόσο η υποβάθμιση θα συνεχίζεται. Μεταρρύθμιση στην Παιδεία, χωρίς εθνική συνεννόηση κα συνέχεια από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, δεν πρόκειται να υπάρξει. 

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

SHARE: