Γιώργος Κατίδης, ένα παιδί που κλωτσούσε τ’ άστρα

Γιώργος Κατίδης, ένα παιδί που κλωτσούσε τ’ άστρα

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) για τον φασιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη, εκείνους που τον έριξαν στην "πυρά", εκείνους που έσπευσαν να τον δικαιολογήσουν και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού

Ένα από αυτά τα αστέρια ήταν και το δικό του νιογέννητο λαμπερό αστέρι, που με ένα γερό σουτ το έριξε στη λάσπη.

Αν είχε διαβάσει το αριστούργημα του Μενέλαου Λουντέμη «‘Ένα παιδί μετράει τ΄άστρα», θα είχε αποφύγει σίγουρα αυτή την τραγική χειρονομία, που έκανε την ανθρωπότητα να ανατριχιάσει.

Ο Γιώργος Κατίδης, κατά τον Γερμανό προπονητή του, διάβαζε μόνο αθλητικές εφημερίδες και ζούσε στον δικό του κόσμο.

Είμαστε αντίθετοι με την ευκολία που ρίχνουν στην πυρά αυτό το απελπισμένο αγόρι. Και άλλοι με επιτηδευμένη επιείκεια προσπαθούν να βρουν κοινότυπες δικαιολογίες, παραδείγματος χάριν φταίει το κοινωνικό του περιβάλλον, η άγνοια, η τάση προς μίμηση της γνωστής, φιλικής εν πολλοίς προς τον ναζισμό, οργάνωσης και λοιπά ηχηρά παρόμοια.

Για τον φασιστικό χαιρετισμό του νεαρού, με μια όμορφη κοπέλα κεντημένη στο μπράτσο του-που αν ήξερε τί την περιμένει θα είχε δραπετεύσει-φταίει κυρίως το αδήφαγο, ανήθικο και αήττητο έως σήμερα οικονομικό σύστημα. Το σύστημα που δημιουργεί θύματα σαν τον Κατίδη και οικογενειάρχες που πηδούν από τα μπαλκόνια, γιατί δεν αντέχουν το απελπισμένο βλέμμα των παιδιών τους, το μακρυνό… βλέμμα της συζύγου τους, την ώρα που την πόρτα χτυπά ο δικαστικός κλητήρας, για να τους κοινοποιήσει τη δικαστική απόφαση της τελεσίδικης έξωσης.

Ελπίζουμε ότι δεν θα είναι μακρυά ο χρόνος, που παιδιά σαν τον Γιώργο Κατίδη θα αφυπνιστούν και θα ενωθούν με τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα με τα νιάτα της πατρίδας μας, που αγωνίζονται στους δρόμους, στα σχολεία, στους δρόμους της δουλειάς για έναν καλύτερο κόσμο, μέσα σε ένα ζοφερό οικονομικό περιβάλλον που δημιούργησε η κατασκευασμένη κρίση από το άνισο, σαρκοβόρο διεθνές σύστημα που βύθισε τους λαούς στην απελπισία.

Ωστόσο, σύσσωμος ο λαός μας δεν θα επιτρέψει στους πατριδοκάπηλους, στους κουκουλοφόρους, στενούς πολιτικούς συγγενείς των μασκοφόρων της Κατοχής και των κάθε είδους φασιστοειδών να απαξιώσουν το Κοινοβούλιο και τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, για να επιβάλουν τους σκοτεινούς τους σκοπούς.

* Ο Μανόλης Τσακίρης είναι συγγραφέας έξι λογοτεχνικών βιβλίων, ενώ βρίσκεται υπό έκδοσιν το έβδομο ποιητικό βιβλίο του. Είναι μέλος της Ενώσεως Σεναριογράφων Ελλάδος, ενώ για 14 χρόνια υπήρξε στενός συνεργάτης του σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Υπήρξε σύμβουλος σε ζητήματα πολιτισμού στην ΓΣΕΕ και την ΟΤΟΕ και είναι πρόεδρος του ιστορικού υπερκομματικού Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα