379.581

379.581
On the ocassion of the three years since the murder of Pavlos Fyssas (also known by the nickname "Killah P"), anti-fascist groups organises an antifascist demonostration in Amfiali on September 17, 2016. , / 34 , . 17 , 2016 SOOC

"Το γεγονός είναι πως κάμποσοι καλοί Συνέλληνες ενέκριναν με τη ψήφο τους την δολοφονία του Φύσσα.."

Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015 έγιναν οι τελευταίες εκλογές, οι πρόωρες εκλογές που διενεργήθηκαν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου. Τρίτο κόμμα σ’ αυτές, με 6,99% και 18 έδρες στη Βουλή που προέκυψε, ήταν η Χρυσή Αυγή. Την ψήφισαν 379.581 Έλληνες πολίτες.

Ο Χρυσαυγίτης Ρουπακιάς είχε μαχαιρώσει τον Παύλο Φύσσα δύο χρόνια πριν, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013. Συνεπώς, οι τριακόσιες εβδομήντα εννιά χιλιάδες, πεντακόσιοι ογδόντα ένας συμπολίτες μας ήξεραν πάρα πολύ καλά πως η Χρυσή Αυγή είναι μια «εγκληματική οργάνωση με δομή και ιεραρχία», όπως περιγράφεται η Χ.Α. στο πόρισμα της Εισαγγελίας, με βάση το οποίο συνελήφθη και παραπέμφθηκε το 2014 όλη η ηγεσία του κόμματος για δολοφονίες, ξυλοδαρμούς, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και προστασία σε κυκλώματα της νύχτας. Ούτε ιδεολογίες, ούτε εθνικοσοσιαλισμοί, ούτε πατριωτισμοί, ούτε τίποτα – ήταν, και παραμένει ασφαλώς, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μια συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου.

Γνωρίζοντάς το αυτό λοιπόν, δύσκολα κάποιος μπορεί να αναγνωρίσει στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής το ελαφρυντικό της ψήφου διαμαρτυρίας ή της αντίδρασης στο «σάπιο πολιτικό σύστημα», και τρίχες κατσαρές. Το γεγονός είναι πως κάμποσοι καλοί Συνέλληνες ενέκριναν με τη ψήφο τους την δολοφονία του Φύσσα. Ή, τουλάχιστον το έγκλημα αυτό δεν τους ενόχλησε και τόσο πολύ, ώστε να μην ψηφίσουν τους εγκληματίες που το σχεδίασαν, το οργάνωσαν και το διέπραξαν.

Συμπέρασμα; Δεν υπάρχει. Απλώς, πρέπει να μάθουμε, όλοι εμείς οι υπόλοιποι, να συμβιώνουμε σ’ αυτή τη χώρα, να μοιραζόμαστε τον ίδιο αέρα και τον ίδιο ουρανό με τριακόσιες ογδόντα χιλιάδες ανθρώπους, (όσος είναι ο πληθυσμός της Πάτρας, του Ηρακλείου και των Τρικάλων μαζί, σύμφωνα με την απογραφή του 2011), που εάν δεν είναι νεοναζιστές, οπωσδήποτε γουστάρουν τους Χρυσαυγίτες. Τί να κάνουμε – δυστυχώς δεν διαλέγουμε τους συμπατριώτες μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα