Τιμημένα Καταλάνικα Γηρατειά

Τιμημένα Καταλάνικα Γηρατειά
FILE, In this Sunday, Oct. 1, 2017 photo, an elderly lady is applauded as she celebrates after voting at a school assigned to be a polling station by the Catalan government at the Gracia neighborhood in Barcelona, Spain. (AP Photo/Bob Edme, File) AP

"Ο Μαριάνο Ραχόϊ, ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος και Πρωθυπουργός της Ισπανίας, είχε την φαεινή ιδέα να τιμήσει την Ημέρα των Ηλικιωμένων σπάζοντας κάμποσα ασπρομάλλικα Καταλάνικα κεφάλια..."

Χτες, την πρώτη μέρα του Οκτώβρη, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.  Η ημέρα αυτή καθορίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποδοθεί ο οφειλόμενος φόρος τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και για να επισημανθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τρίτη Ηλικία.

Ο Μαριάνο Ραχόϊ, ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος και Πρωθυπουργός της Ισπανίας, είχε την φαεινή ιδέα να τιμήσει την Ημέρα των Ηλικιωμένων σπάζοντας κάμποσα ασπρομάλλικα Καταλάνικα κεφάλια, καθώς οι κάτοχοί τους, γέροι και γριές, υποστήριζαν με την ψήφο και την παρουσία τους στους δρόμους και στα εκλογικά τμήματα, την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας.

Ο δεξιός οραματιστής πολιτικός χάρισε στους ηλικιωμένους Καταλανούς, που τέλος πάντων τα είχαν φάει τα ψωμιά τους, το προνόμιο μιας ηρωικής εξόδου από αυτή τη ζωή, επιτρέποντας στους αφηνιασμένους Ρόμποκοπ να τους σοπακιάσουν ισότιμα με τους νεότερους διαδηλωτές – ο Ραχόι κατάργησε τις διακρίσεις εναντίον των ηλικιωμένων στην πράξη!

Έτσι, οι θεριακωμένοι φύλακες του Νόμου και της Τάξεως τραβολόγησαν, έσπρωξαν, τσαλαπάτησαν, μάτωσαν, κλότσησαν και γρονθοκόπησαν ουκ ολίγους ασπρομάλληδες κυρίους και ώριμες κυρίες. Τί πέτυχε μ’ αυτό ο Ραχόι; Αμέσως – αμέσως τους έκανε ήρωες, αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα τιμημένα γηρατειά της Καταλονίας. Μετά, με το βρομόξυλο που τους φιλοδώρησε, συντόμευσε θεαματικά το προσδόκιμο ζωής τους, απαλλάσσοντας τους έτσι από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Άρα, έπιασε και τους δύο στόχους του ΟΗΕ!

Να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, καταδικάζοντας το δημοψήφισμα, χαιρέτισε ουσιαστικά τις ενέργειες Ραχόι, ενώ αυτή τη στιγμή, οι σούπερ εθνικιστές της επαρχίας, που αύριο – μεθαύριο θα διεκδικήσουν με εκρηκτικό τρόπο την απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία, σύμφωνα με ασφαλείς εικασίες, ανοίγουν σαμπάνιες προς τιμήν του Ισπανού Πρωθυπουργού.  Μπράβο Μαριάνο!

(AP Photo/Bob Edme, File)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα