Το μεγάλο πλυντήριο

Το μεγάλο πλυντήριο
Μικροπωλητής με ελληνικές σημαίες στο Σύνταγμα την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018. EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Έχουν πληθύνει τα παχιά λόγια για να κρυφτούν οι φαιοί στόχοι. Γιατί άλλο είναι να διαμαρτύρεσαι και άλλο να συγχρωτίζεσαι με τους νεοναζιστές όλων των αποχρώσεων

Ας το σημειώσουμε άλλη μια φορά, γιατί ορισμένοι ένα γύρο κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Άλλο πράγμα είναι να διαδηλώνεις επειδή θεωρείς ότι θίγονται τα ιερά και τα όσιά σου και η πατρίδα σου, άλλο πράγμα είναι να διατυπώνεις τις όποιες απόψεις σου και τις ενστάσεις σου για αυτήν ή την άλλη κυβερνητική θέση και τακτική, και άλλο είναι να συγχρωτίζεσαι με τους νεοναζιστές, να τους πιάνεις αλά μπρατσέτα και να πηγαίνεις μαζί τους σε συλλαλητήριο.

Ειδικά αυτοί που είναι ή υπήρξαν πολιτικά στελέχη, κομμάτων και αποκομμάτων, υπαρκτών και ανύπαρκτων πολιτικών κινήσεων, δεν μπορούν να προσπερνούν την παρουσία της εγκληματικής χρυσαυγίτικης οργάνωσης και να επιλέγουν να το παίξουν μούγκα στη στρούγκα σφυρίζοντας αδιάφορα.

Γιατί η παρουσία αυτών των υποκειμένων δεν είναι διόλου υπόγεια ώστε να μην την αντιλαμβάνονται όσοι προσπαθούν να κάνουν πολιτικό παιχνίδι. Αντιθέτως, όσο κι αν δεν συμφέρει τους θιασώτες μικροπολιτικών λογικών, η παρουσία των νεοφασιστών είναι απολύτως εμφανής, πρώτο τραπέζι πίστα που θα έλεγε και ο ομοϊδεάτης τους αοιδός Σφακιανάκης.

Τους βλέπουν λοιπόν, τα πολιτικά στελέχη που υποτίθεται ότι είναι δημοκράτες, τρομάρα τους, αλλά κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και καμώνονται ότι δεν τους βλέπουν, επειδή -τελικά- μάλλον δεν είναι και τόσο πατριώτες, ενώ είναι απολύτως πολιτικάντηδες που δεν έχουν αρχές.

Γιατί όταν κάνεις ότι δεν βλέπεις τους χρυσαυγίτες και δεν τολμάς να δηλώσεις ότι είναι ανεπιθύμητοι στο “ακομμάτιστο πατριωτικό συλλαλητήριο” στο οποίο δίνεις το “παρών”, ή πολύ περισσότερο το οργανώνεις,τότε δεν βλέπεις και πολλά άλλα.

Δεν βλέπεις τους μετανάστες, τους αντιρατσιστές και όλους τους δημοκράτες που είναι στο στόχαστρο της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας,επειδή δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της. Δεν βλέπεις τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις, δεν βλέπεις τα σκοτεινά συμβόλαια της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και του τράφικινγκ, δεν “βλέπεις” τα τάγματα εφόδου και, πάνω απ’ όλα, δεν “βλέπεις”¨τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Και επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει, σημαίνει απλά ότι αυτός ο εσμός των (”γαλάζιων” και άλλων) πολιτικάντηδων -αντικειμενικά- διαμορφώνει το κλίμα για να αθωωθούν οι δολοφόνοι του Παύλου.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι Διευθυντής Σύνταξης στο Έθνος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα