Αυτοί που δεν είναι ούτε αντισυστημικοί, ούτε πατριώτες

Αυτοί που δεν είναι ούτε αντισυστημικοί, ούτε πατριώτες
Οπαδοί του φασιστικού κόμματος "Χρυσή Αυγή" AP

Όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι και ιδίως νέοι ψηφίζουν με αντισυστημικό κριτήριο. Και για πολλούς ο πατριωτισμός είναι ένα ακόμη βασικό κριτήριο. Υπάρχουν όμως κάποιοι που ενώ παριστάνουν ότι είναι και τα δύο, δεν είναι τελικά τίποτε

Θα έλεγε κανείς ότι αρκεί να ξέρεις πως οι ναζί, είναι ναζί, φασίστες, ρατσιστές, δολοφόνοι, για να μην τους ψηφίσεις. Βέβαια οι ναζί επειδή ξέρουν πόσο μισητός είναι (και δικαίως ο ναζισμός) διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους πως δεν είναι ναζί, φασίστες, ρατσιστές, δολοφόνοι- απλώς χαιρετούν ναζιστικά και φορούν σβάστικες, είναι τόσο δειλοί δε που μετά λένε ότι πήγαν σε… μασκέ. Δηλώνουν πως είναι αντισυστημικοί και πατριώτες. Λένε ψέματα.

Πόσο αντισυστημική είναι η ακροδεξιά αποδείχθηκε προσφάτως και στην Αυστρία. Όπου ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος Χάιντς Κρίστιαν Στράχε κατεγράφη σε βίντεο να υπόσχεται καθαρά σε Ρωσίδα επιχειρηματία, ανεψιά ολιγάρχη, δημόσιες συμβάσεις λίγους μήνες πριν από τις αυστριακές βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2017, με αντάλλαγμα την προεκλογική στήριξή της απέναντι στο Κόμμα των Ελευθέρων.

Αυτή είναι η ακροδεξιά πάντα και παντού. Το παίζουν αδιάφθοροι αλλά είναι απολύτως διεφθαρμένοι. Αυτοί ήταν εξαρχής. Ο Χίτλερ έταζε στο λαό της Γερμανίας κάθαρση, αλλά το μόνο που έκανε ήταν να φροντίσει τους δικούς του φίλους επιχειρηματίες, ενώ “έφτιαχνε” βολικούς εχθρούς στο πρόσωπο του Εβραίου, του ξένου, του “άλλου”.

Για αυτό και μόνο αντισυστημικοί δεν είναι. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την Αυστρία, αλλά και για τους εγχώριους ακροδεξιούς, που βγάζουν κορώνες κατά του μνημονίου, αλλά ήταν οι πρώτοι για παράδειγμα που είχαν σπεύσει να ψηφίσουν υπέρ του ΤΑΙΠΕΔ. Καθώς δε η ακροδεξιά στρέφει την οργή των πολιτών σε εύκολους, αδύναμους, βολικούς εχθρούς, στο μετανάστη, τον πρόσφυγα, τον ομοφυλόφιλο, τον ανάπηρο, ενώ αφήνει τους πραγματικά ισχυρούς πάντα στο απυρόβλητο (follow the money…), παρόλο που κλαίγονται ότι δήθεν τους διώκουν οι πάντες, εξαρχής ισχυρά ΜΜΕ τους χάιδευαν, με ψεύτικα ρεπορτάζ και μπόλικο λαϊφστάιλ. Αν στη συνέχεια αναγκάστηκαν κάποιοι ισχυροί να κρύψουν τις… συμπάθειες τους, ήταν γιατί είχε ξεσηκωθεί η υπόλοιπη κοινωνία απέναντι σε αυτούς τους μαχαιροβγάλτες.

Όποιος τους ψηφίσει έχει στα χέρια του το αίμα του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Για να μην ξεχνάμε τις δολοφονικές επιθέσεις σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και σε Αιγύπτιους ψαράδες, το πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας το Μάιο του 2011. Και αυτά δεν τα έκαναν κάποιοι μεμονωμένα, τις επιθέσεις καθοδήγησαν οι ηγέτες της ΧΑ, που τώρα παριστάνουν τους ανυποψίαστους και “δίνουν” ο ένας τον άλλο. Γιατί ο ναζί θα στραφεί πολύ εύκολα και εναντίον σου και ας είσαι Αιλληνας.

Είναι τόσο αντισυστημικοί, που διόρισαν τις οικογένειες τους, πήραν βουλευτικά δάνεια και αυτοκίνητα. Ο Μιχαλολιάκος έχει διορίσει όλη την οικογένεια του και πρώτη τη γυναίκα του στη Βουλή, αλλά κατά τα άλλα θα πατάξει την οικογενειοκρατία.

Και το παίζουν και πατριώτες. Οι ιδεολογικοί απόγονοι αυτών που πρόδωσαν την πατρίδα στο Χίτλερ. Αλλά την πατρίδα την προδίδουν πάντα οι δήθεν πατριώτες. Αυτοί που απλώς φωνάζουν για περηφάνεια και δεν προτείνουν λύση για τίποτε. Δεν προτείνουν καμία λύση στο μεταναστευτικό. Δεν προτείνουν καμία λύση στα εθνικά θέματα. Καπηλεύτηκαν τις αντιδράσεις στο Σκοπιανό, μετατρέποντας τα συλλαλητήρια σε σόου και στην πραγματικότητα έτσι διευκόλυναν απόλυτα την κυβέρνηση να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Και αφού έκαναν επεισόδια, αυτοί που δήθεν είναι υπέρ του νόμου και της τάξης, διέδιδαν fake news περί αλλοδαπών προβοκατόρων. Οταν ο δήθεν Αφρικανός προβοκάτορας αποδείχθηκε δικός τους, Αίλληνας από τη Νάουσα, μην μπορώντας να αντέξουν την ξεφτίλα άρχισαν να λένε ότι οι Ναουσαίοι δεν είναι γνήσιοι Έλληνες. Γνήσιος Έλληνας υπάρχει βέβαια μόνο στη φαντασίωση τους. Αλλιώς ας μας εξηγήσει ο Αρβανίτης της ΧΑ τι σημαίνει το επώνυμο του…

Για όλους αυτούς τους λόγους όποιος τους ψηφίσει δεν είναι ούτε αντισυστημικός, ούτε πατριώτης. Είναι απλά κορόιδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα