Όλο γκρίνια για τον συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς, ας δούμε και τη θετική πλευρά

Όλο γκρίνια για τον συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς, ας δούμε και τη θετική πλευρά
Στιγμιότυπα από την κίνηση σε λεωφορεία και τρόλεϊ στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Τα λεφτά που δόθηκαν για τον Μεγάλο Περίπατο, οι τιτανοτεράστιες μάσκες, το Σκόιλ Ελικίκου, τα πλωτά φράγματα και το ψυχαγωγικό μάνατζμεντ του επιτελικού κράτους.

Φίλες και φίλοι καλημέρα, καλησπέρα και καληνύχτα. Είναι τα νέα της Μπανανίας. Στην παρουσίαση, ο νεοφιλελεύθερος κλώνος του Πίκου Απίκου.

Η άριστη κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το δεύτερο, επικαιροποιημένο, νέο της σχέδιο για την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών.

Βάσει αυτού, απαγορεύονται οι συνωστισμοί σε πλατείες, θέατρα και κλειστούς χώρους, επιτρέπονται όμως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μάλιστα, μιας και τα μυστήρια τελούνται υπό κανονικές συνθήκες μόνο με τον γαμπρό τη νύφη και τους γονείς τους, ή το βαφτιστήρι και τους νονούς, οι γάμοι και οι βαφτίσεις μπορούν να πραγματοποιούνται πλέον σε αποβάθρες του Μετρό, όπου υπάρχει πλήθος κόσμου. Για καλύτερη προσομοίωση και εμπέδωση της ιεροτελεστίας, προτείνονται οι σταθμοί Αγία Μαρίνα, Άγιος Αντώνιος ή Άγιος Δημήτριος. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές αλλά αυτές δεν τις παρέχει το κράτος καθώς το υλικό για αλεξίπτωτα μας τελείωσε.

Παρόλα αυτά, όπως είπε και ο υπουργός της Οικονομίας της χώρας, το κράτος είναι έτοιμο για να αντέξει ένα νέο lockdown το οποίο η κυβέρνηση αποσαφηνίζει σε κάθε τόνο πως δεν θέλει να το κάνει, αλλά μπορεί και να το πραγματοποιήσει, αν την αναγκάσετε εσείς οι πολίτες με ανεύθυνες συμπεριφορές.

Σε άλλα νέα, πληροφορίες που κάνουν λόγο για “πέταμα εκατομμυρίων” για τις μάσκες τεντόπανα, τον Μεγάλο Περίπατο, το φράγμα του Αιγαίου, τη λίστα του κυρίου Πέτσα και το Σκόιλ Ελικίκου, διαψεύδονται κατηγορηματικά ως fake news και όσοι τις διακινούν έχουν την ευθύνη των λεγόμενών τους.

Συγκεκριμένα, τα εν λόγω δημοσιεύματα αναφέρουν πως:

-Οι μάσκες για γίγαντες που δόθηκαν στα σχολεία κόστισαν περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Μεγάλος Περίπατος που ήταν όπως αποδείχθηκε ένα αποτυχημένο πείραμα, παρά τις παλινωδίες του Δημάρχου, κόστισε σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ.

-Το πλωτό φράγμα 2.700 μέτρων που παραβιάζει διεθνείς συμβάσεις κόστισε 500.000 ευρώ και μάλλον δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ.

-Η λίστα Πέτσα για την “ενίσχυση” των ΜΜΕ έφτασε στα 20 εκατομμύρια ευρώ και ίσως ενεργοποιηθεί και πάλι αν έχουμε νέα καραντίνα.

-Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Σκόιλ Ελικικού και μέτζη του νεούκτη” κόστισε 85 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα τα παραπάνω ποσά επιβεβαιώνονται μεν, ωστόσο η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση προέβη στις παραπάνω ενέργειες για να διασκεδάσει τον κόσμο και να τον κάνει να ξεχαστεί από τη μίζερη επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα του κορονοϊού και της υγειονομικής κατήφειας.

Διεθνείς ακαδημαϊκές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει κατηγορηματικά και απόλυτα, πως η ψυχαγώγηση των μαζών δεν αναπληρώνεται με τίποτα και κανένα ποσό δεν είναι αρκετό για τη διασκέδαση του πλήθους. Επιπροσθέτως, η παραπάνω ατζέντα καθιστά τα δελτία ειδήσεων πιο ελκυστικά για το τηλεοπτικό κοινό, αλλάζοντας τα δεδομένα σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία που θα ακολουθήσουν πολλοί.

Να σημειωθεί ακόμη πως η κυβέρνηση αποδέχεται με σεβασμό την κριτική που αναπτύσσεται στα social media και αφού προχωρήσει σε κινήσεις ψυχαγωγικού μάνατζμεντ, εν συνεχεία ανταποκρίνεται στο δημόσιο αίσθημα και πράττει αναλόγως διορθώνοντας τις όποιες αστοχίες της.

Παράλληλα, κλείνει τα αυτιά της στη γκρίνια, τον πεσιμισμό και τον νιχιλισμό που εκφράζουν κάποιοι ακραίοι παράγοντες της δημόσιας σφαίρας και καλεί όλους τους υπηκόους της χώρας να εξωτερικεύσουν με κάθε τρόπο τη θετική τους ενέργεια.

Με θετική ενέργεια και φιλότιμο θα καταφέρουμε άλλωστε να ξεπεράσουμε την κρίση, δεν θα αρρωστήσουμε και δεν θα χρειαστεί να νοσηλευτούμε σε ΜΕΘ, γιατί τις λίγες που έχουμε τις διαθέτουμε για τους ασθενείς με COVID-19. Περισσότερες δεν μπορούμε να φτιάξουμε γιατί έχουμε στα σκαριά να δώσουμε δωρεάν παγουρίνια σε όλους τους κατοίκους του νομού Αττικής έτσι ώστε να περιοριστεί η διασπορά της νόσου στα μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Άλλωστε, έτερες επιστημονικές έρευνες έχουν τεκμηριώσει πως ο COVID-19 δεν κολλάει αν έχεις παγουρίνο, αν φιλάς χέρι ιερέα (ακόμη κι αν είσαι ο Χαρδαλιάς) και αν μεταλαμβάνεις με ιερή λαβίδα (ακόμη κι αν είσαι ο Κουμουτσάκος).

Τέλος, απαντώντας στην κριτική που δέχεται για τις μη μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, η κυβέρνηση απαντά πως η μονιμότητα αντιβαίνει στην ελαστική και πάρα πολύ ευέλικτη μορφή εργασίας που προωθεί το επιτελικό κράτος, ενώ δεν συμπεριλαμβανόταν στις προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Έτσι, όπως αναφέρουν στα νέα της Μπανανίας, κύκλοι του Μαξίμου, η εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος συνεχίζεται με ελάχιστες παρεκκλίσεις, παρότι έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα “φωτογραφικών” ανανεώσεων συμβάσεων σε κατά τόπους δημοτικές αρχές, όπως για παράδειγμα ο δήμος Αθηναίων, τα οποία όμως χαρακτηρίζονται ως “μεμονωμένα” και περιθωριακά.

Εν κατακλείδι κυρίες και κύριοι, σημασία δεν έχει το τι μπάχαλο προκαλείται τώρα, αλλά το γεγονός ότι από καθαρή τύχη δεν βιώνουμε ακόμη μεγαλύτερο μπάχαλο (δεν το λες και λίγο αυτό. Το λες;).

Φίλες και φίλοι καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα και – κυρίως – καλή τύχη. Θα μας χρειαστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα