ΚΑΙΡΟΣ

Προγνώσεις καιρού για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη χώρα. Το δελτίο καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά - Άμεση ενημέρωση για έκτακτα δελτία καιρού και για καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα.

Στιγμιότυπο από το μικρό λιμάνι στην Αγριά Μαγνησίας

Καιρός: Ηλιοφάνεια και χωρίς βροχές μέχρι την 28η Οκτωβρίου

Η θερμοκρασία παρά την μικρή πτώση στα μέσα της εβδομάδος θα διατηρηθεί σε πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές - Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες.

Παραλία - καλοκαίρι

28η Οκτωβρίου: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο - Πού οφείλεται το "μίνι καλοκαίρι"

Ο ισχυρός αντικυκλώνας θα διατηρηθεί στην περιοχή μας όλη την ερχόμενη εβδομάδα μπλοκάροντας τα χαμηλά βαρομετρικά που έχουν την τάση να κινηθούν προς τη χώρα μας - Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την διατήρηση αίθριου και άνομβρου καιρού.

ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

21 Οκτωβρίου 1994: Η φονική πλημμύρα του Ποδονίφτη στην Αττική

Η τρίτη μεγαλύτερη πλημμύρα της Αθήνας κατά τη μεταπολεμική περίοδο σημειώθηκε σαν σήμερα, το 1994. Ξεκίνησε από τις 20 του μήνα όπου χάθηκαν 4 τουρίστες στη Ρόδο, ενώ την επόμενη πνίγηκαν 10 άνθρωποι στην Αθήνα και τρεις άλλοι σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Κακοκαιρία (ΦΩΤΟ Αρχείου)

18 Οκτωβρίου 1937: Η φονικότερη πλημμύρα του 20ου αιώνα στην Κρήτη

Ήταν η μέρα που οι έντονες καταιγίδες προκάλεσαν τον θάνατο 16 ανθρώπων. Σαν σήμερα, το 1937, σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπινων απωλειών του 20ου αιώνα από καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη.

Καλοκαίρι

Ο αντικυκλώνας και το μικρό καλοκαιράκι

ΚΑΙΡΟΣ

Η ονομασία «μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου» αναφέρεται διότι η γιορτή του Αγίου Δημητρίου από τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού ήταν μια γιορτή ορόσημο για τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

Κακοκαιρία: Η ραγδαία βροχόπτωση στην Άνδρο

Κακοκαιρία: Η ραγδαία βροχόπτωση στην Άνδρο

Κατά βάση το βράδυ της Δευτέρας έπεσαν 127, 3 χιλιοστά βροχής περίπου 3 φορές από το μέσο ύψος βροχής που σημειώνεται στο νησί. Το να ξεπεράσουμε στις Κυκλάδες τα 100 χιλιοστά βροχής τον Οκτώβριο δεν είναι πρωτοφανές, όμως είναι αρκετά σπάνιο .

"Πνίγηκε" η Ζαγορά Πηλίου

Κακοκαιρία στην Ελλάδα: "Πνίγηκε" η Ζαγορά Πηλίου και η Άνδρος το διήμερο

Μετεωρολογικός σταθμός στη Ζαγορά Πηλίου, από τη Δευτέρα 7/10 έως και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 8/10, έχει καταγράψει 187 χιλιοστά βροχής. Καταστροφές και στην Άνδρο από την κακοκαιρία.