ΚΑΙΡΟΣ

Προγνώσεις καιρού για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη χώρα. Το δελτίο καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά - Άμεση ενημέρωση για έκτακτα δελτία καιρού και για καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα.

Κακοκαιρία (ΦΩΤΟ Αρχείου)

18 Οκτωβρίου 1937: Η φονικότερη πλημμύρα του 20ου αιώνα στην Κρήτη

Ήταν η μέρα που οι έντονες καταιγίδες προκάλεσαν τον θάνατο 16 ανθρώπων. Σαν σήμερα, το 1937, σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπινων απωλειών του 20ου αιώνα από καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη.

Καλοκαίρι

Ο αντικυκλώνας και το μικρό καλοκαιράκι

ΚΑΙΡΟΣ

Η ονομασία «μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου» αναφέρεται διότι η γιορτή του Αγίου Δημητρίου από τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού ήταν μια γιορτή ορόσημο για τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

Κακοκαιρία: Η ραγδαία βροχόπτωση στην Άνδρο

Κακοκαιρία: Η ραγδαία βροχόπτωση στην Άνδρο

Κατά βάση το βράδυ της Δευτέρας έπεσαν 127, 3 χιλιοστά βροχής περίπου 3 φορές από το μέσο ύψος βροχής που σημειώνεται στο νησί. Το να ξεπεράσουμε στις Κυκλάδες τα 100 χιλιοστά βροχής τον Οκτώβριο δεν είναι πρωτοφανές, όμως είναι αρκετά σπάνιο .

"Πνίγηκε" η Ζαγορά Πηλίου

Κακοκαιρία στην Ελλάδα: "Πνίγηκε" η Ζαγορά Πηλίου και η Άνδρος το διήμερο

Μετεωρολογικός σταθμός στη Ζαγορά Πηλίου, από τη Δευτέρα 7/10 έως και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 8/10, έχει καταγράψει 187 χιλιοστά βροχής. Καταστροφές και στην Άνδρο από την κακοκαιρία.

Βροχή στο κέντρο της Αθήνας (φωτογραφία αρχείου)

Έκτακτο δελτίο καιρού: Πού θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία μέσα στη βδομάδα

Ανάλυση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ και που προειδοποιεί για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στη χώρα μας από τη Δευτέρα. Πότε θα ομαλοποιηθεί ο καιρός. Αναλύει ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς.

Ισχυρή βροχή και δυνατοί άνεμοι

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Για βροχές και καταιγίδες από την αρχή της βδομάδας προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μέσω της έκτακτης ανακοίνωσής της - Αναλυτικά ποιες περιοχές θα πλήξουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Γενικά βελτιωμένος καιρός την Κυριακή - Λίγες βροχές στα δυτικά και κανονικές θερμοκρασίες

Γενικά βελτιωμένος καιρός την Κυριακή - Λίγες βροχές στα δυτικά και κανονικές θερμοκρασίες

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή - Σαν σήμερα στις 6 Οκτωβρίου 2002 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στην Αττική με πλημμύρες στα νότια προάστια.

Έντονα καιρικά φαινόμενα (ΦΩΤΟ Αρχείου)

"Σαρώνει" η κακοκαιρία τη Δυτική Ελλάδα: Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες

Έντονα τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας στη Δυτική Ελλάδα. Κεφαλονιά, Τρίκαλα και Γιάννενα βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση με πολλές πλημμύρες, κατολισθήσεις βράχων και ζημιές. Δείτε πώς θα εξελιχθεί ο καιρός σήμερα.

Στο έλεος της κακοκαιρίας Κεφαλονιά, Τρίκαλα, Γιάννενα: Έντονα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις

Στο έλεος της κακοκαιρίας Κεφαλονιά, Τρίκαλα, Γιάννενα: Έντονα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις

Σοβαρά προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει όλη την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Έντονα προβλήματα σε Κεφαλονιά, Τρίκαλα και Γιάννενα. Όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα στην Κεφαλονιά.