Καιρός: Λιακάδα με ψύχρα και βοριάδες στο Αιγαίο

Καιρός: Λιακάδα με ψύχρα και βοριάδες στο Αιγαίο
Σύννεφο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος μας Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη, αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Γενικά αίθριος καιρός την Πέμπτη με ψύχρα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Από την Παρασκευή έως και την Δευτέρα 28 του μηνός ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα Βορειοδυτικά αλλά και τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης . Το σύστημα που προκάλεσε έντονα προβλήματα στην Ισπανία θα επηρεάσει σημαντικά την Πέμπτη την Σαρδηνία και Κορσική

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων που συνδυάζεται με τις χαμηλές πιέσεις της Ανατολικής Μεσογείου . Το σύστημα της Κεντρικής Μεσογείου δεν θα μας επηρεάσει

Την Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. . Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς στα βόρεια , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 29 και στα νησιά του Αιγαίου τους 24 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι :

Σαν σήμερα στις 24 Οκτωβρίου 2003 η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή της Άρτας για περίπου δύο ημέρες, δημιούργησε τεράστιες καταστροφές. Έντονα φαινόμενα εκδηλώθηκαν το 2009 στη Κρήτη , το 2012 στο Ηράκλειο και την Σύρο. Σε πολύ παλαιότερα χρόνια, αξίζει να αναφέρουμε την έντονη κακοκαιρία στις 24/10/1959, με ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν κατολισθήσεις στο Πήλιο.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version