Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες
Σύννεφα πάνω από την λίμνη Πλαστήρα με φόντο τις κορυφές των Αγράφων πάνω από το χωριό Νεοχώρι Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Οι θερμοκρασίες θα είναι καλές για την εποχή και οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ενισχυμένοι στο Ιόνιο.

ΤΡΙΤΗ

Στα δυτικά και στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους. Στην Ήπειρο, κατά τόπους στη δυτική Στερεά και πιθανώς στο βόρειο Ιόνιο και τη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Μετά τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

 

 

 

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα