Αρχικά άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες την Κυριακή – Από το μεσημέρι βελτίωση

Αρχικά άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες την Κυριακή – Από το μεσημέρι βελτίωση
Καταιγίδα στον Παγασητικό Κόλπο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή.

Την Κυριακή  αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα δυτικά και την Πελοπόννησο μέχρι το μεσημέρι, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από το απόγευμα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το βράδυ. Βαθμιαία και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές και τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη.

 

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι  θα έχουμε γενικά βροχερό καιρό με πολλά φαινόμενα κυρίως από την ερχόμενη Τρίτη και μετά.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά και τα μέτωπα που επηρεάζουν κυρίως τα δυτικά και κεντρικά της Ευρώπης  που περνάνε και από τη χώρα μας και έρχονται διαδοχικά το ένα μετά το άλλο με μικρά μόνο διαστήματα σχετικής βελτίωσης.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το οργανωμένο μέτωπο που θα έρθει από την Ιταλία το Σάββατο το βράδυ.

 

Την Κυριακή στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες αρχικά τοπικά ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από το πρωί και από τα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα βαθμιαία και από τα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες που το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα  φτάσει τους 21 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 22 με 23 και στα νησιά του Αιγαίου επίσης τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.  Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες από τις πρωινές ώρες με βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 10/11/2007 είχαμε σοβαρές ζημιές στο Λουτράκι από βαρομετρικό χαμηλό 995 hPa, όπου η στάθμη της θάλασσας ανυψώθηκε περίπου 1μ. , ενώ το 2010 εκδηλώθηκε σοβαρό επεισόδιο μεταφοράς σκόνης στα νότια και κεντρικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα