Άστατος καιρός την Τετάρτη κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο

Άστατος καιρός την Τετάρτη κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο
Συννεφιασμένος ουρανός pixabay

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη.

Θα περιοριστεί η αστάθεια αύριο και ο καιρός την Τετάρτη θα είναι βροχερός στην αρχή της ημέρας στην ανατολική νησιωτική χώρα και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Κατά τα άλλα οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν άνοδο και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μπ στα νότια.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι το χαμηλό που θα μας επηρεάσει βρίσκεται βορειοανατολικά και επηρεάζει κυρίως τα κεντρικά και βόρεια της χώρας μας με άστατο καιρό. Έτσι την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές στα ανατολικά άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα δυτικά και νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 17 βαθμούς στα βόρεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τοςυ 19 με 20 και στα νησιά του Αιγαίου τους 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι με πιθανές μπόρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 10 Απριλίου 1985 είχαμε 30 βαθμούς Κελσίου στα Γιάννενα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα