Έντονη μεταφοράς σκόνης – Τοπικές βροχές και νοτιάδες

Έντονη μεταφοράς σκόνης – Τοπικές βροχές και νοτιάδες
Αφρικανική σκόνη στον ουρανό της Αττικής Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές και θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς ενώ νοτιάδες στο Ιόνιο θα φτάσουν προοδευτικά τα 7-8 μποφόρ.

Οι τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, καθώς και η έντονη η μεταφορά σκόνης στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο από τις ακτές της Αφρικής θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Τρίτης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές και θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς ενώ νοτιάδες στο Ιόνιο θα φτάσουν προοδευτικά τα 7-8 μπ.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης παρατηρούμε ότι διατηρείται ο αντικυκλώνας στα βόρεια, ενώ πλησιάζει χαμηλό από την δυτική Μεσόγειο το οποίο θα προκαλέσει μεγάλη μεταφορά σκόνης στη περιοχή μας.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι θα επηρεαστούν οι περισσότερες περιοχές με βροχές κυρίως όμως τα δυτικά τα κεντρικά και βόρεια Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΝΑ 7 με 8 και πιθανόν 9 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς στα βόρεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 και στα νησιά του Αιγαίου τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα στις 23 Απριλίου 2009 είχαμε χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα