Καιρός: Αίθριος με θερμοκρασίες έως 22 βαθμούς – Σημαντική πτώση και βροχές τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Αίθριος με θερμοκρασίες έως 22 βαθμούς – Σημαντική πτώση και βροχές τις επόμενες ημέρες
Ήλιος Eurokinissi

Γενικά βελτιωμένος καιρός το Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες περί τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου. Από βδομάδα βροχές και την Τρίτη και Τετάρτη σημαντική πτώση θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός , ενώ από τη Δευτέρα και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα αλλάξει με βροχές.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή το Σαββατοκύριακο και τοπικά θα φτάσουμε τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου. Την Τρίτη και Τετάρτη πτώση θερμοκρασίας κατά 10 περίπου βαθμούς.
  • Οι άνεμοι στα πελάγη στα 5 με 6 μποφόρ ενω την Τρίτη θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνον στα βορειοανατολικά το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 5 με 7 βαθμούς. Θα φτάσει στους 20 με 22 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-03-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη τοπικές νεφώσεις με βροχές ή όμβρους και βελτίωση από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση που θα σημειώσει στα βορειοανατολικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-03-2023

Στη δυτική και βόρεια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, της τάξης των 2 με 3 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 28-03-2023

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά, το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη την χώρα της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Την Τρίτη βροχές. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 19 με 21 βαθμούς έως τη Δευτέρα. Την Τρίτη 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου έως τη Δευτέρα και 11 την Τρίτη.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα