Καιρός: Αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Έως 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός: Αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Έως 30 βαθμούς η θερμοκρασία
Αίθριος καιρός SOOC

Περιορίζεται η αστάθεια κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορίζεται η αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή .
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ και τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Σάββατο αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές με βελτίωση από το απόγευμα. Επίσης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 28 με 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αθήνα

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 3/6/1997 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Αττική.
  • Το 2009 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στη Κέρκυρα.
  • Το 2010 είχαμε υδροσίφωνα στη Κέρκυρα και στο Στρατώνι Χαλκιδικής.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα