Καιρός: Αλλαγή από το μεσημέρι της Κυριακής με βροχές

Καιρός: Αλλαγή από το μεσημέρι της Κυριακής με βροχές
Ήλιος με σύννεφα στην Αθήνα Eurokinissi

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες και άνεμοι εως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι και μετά άστατος καιρός στα νότια με τοπικές βροχές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αραιή συννεφιά κατά περιόδους πυκνότερη και μεταφορά σκόνης από τη Αφρική- Άστατος καιρός στα νότια μετά το μεσημέρι με τοπικές βροχές .

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ στα νότια

 

Την Κυριακή προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι και μετά θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και αργότερα στη νότια νησιωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι ατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και μέγιστη τιμή της στα βόρεια θα είναι οι 17 βαθμοί Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο οι 17 με 19 βαθμοί , στις Κυκλάδες και την Κρήτη οι 18 και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα οι 19 βαθμοί Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 14/3/2011 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στην Αρτέμιδα Αττικής. — Το 2013 είχαμε χαλαζοπτώσεις στα Ιωάννινα. Νεκρός από κεραυνό στον Αμβρακικό κόλπο. — Το 2016 επικράτησαν θυελλώδεις άνεμοι σε Έβρο, Ξάνθη, Εύβοια, Σκόπελο και Λέσβο και προξένησαν καταστροφές.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα